Ολοι εμείς που αντισταθήκαμε και αντιστεκόμαστε στις επιλογές του πολέμου...

Ολοι εμείς που σηκώνουμε τη σημαία της αυτονομίας της Ευρώπης και του ειρηνικού ρόλου που πρέπει να διαδραματίσει...

Ολοι εμείς που υπερασπιζόμαστε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης...

Ολοι εμείς που μοιραζόμαστε αυτό το όραμα για τη δική μας Ευρώπη...

...πρέπει να βγούμε νικητές από τις Ευρωεκλογές.

Και αυτή μας η νίκη θα είναι ένα μήνυμα ελπίδας για ολόκληρο τον κόσμο.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ '99 | ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

 

Σήμερα για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στην καρδιά της Ευρώπης, διεξάγεται ένας μεγάλος πόλεμος στον οποίο έχουν άμεσα ή έμμεσα εμπλακεί όλες οι δυνάμεις της σημερινής παγκόσμιας σκηνής.

Ενας πόλεμος με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αυτό το ιστορικό γεγονός αποτελεί το κεντρικό θέμα των Ευρωεκλογών.

Το κυρίαρχο κριτήριο για τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα, είναι η στάση τους σε αυτόν τον πόλεμο .

Στις 13 Ιουνίου οι ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν με αυτό το κριτήριο.

Να καταδικάσουν όλους όσοι έβαλαν την υπογραφή τους για να ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί.

Ολους όσοι κουρέλιασαν το όραμα μιας Ευρώπης αυτόνομης, ανθρώπινης, ειρηνικής.

Στις 13 Ιουνίου οι Ελληνες ψηφοφόροι πρέπει να κρίνουν και να καταδικάσουν και την στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Γιατί αυτός ο πόλεμος έχει και τη δική της υπογραφή.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ από την πρώτη στιγμή αυτής της κρίσης έδωσε δείγματα γραφής μιας Αριστεράς που είναι αντάξια των παραδόσεων της, μιας Αριστεράς που είναι αντάξια των προσδοκιών του ελληνικού λαού, μιας Αριστεράς που είναι πάντοτε παρούσα και πρωτοπόρα στις μεγάλες στιγμές.

Με το οδοιπορικό ειρήνης στις βαλκανικές πρωτεύουσες την ώρα της κρίσης, έδειξε το δρόμο των πολιτικών πρωτοβουλιών και του διαλόγου ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις των βαλκανικών χωρών. Ιδιαίτερα η επίσκεψή μας στο Βελιγράδι αποτέλεσε μια κίνηση με έντονο συμβολισμό και μεγάλη πολιτική σημασία.

Εμείς πρώτοι από όλον τον κόσμο σπάσαμε το φράγμα της απομόνωσης που επιχείρησε να επιβάλει το ΝΑΤΟ.

Εμείς πρώτοι από όλους εκφράσαμε την ελληνική αλληλεγγύη στο λαό της Γιουγκοσλαβίας και εναντιωθήκαμε στην υποκριτική επιχειρηματολογία αυτών που βομβαρδίζουν μια ευρωπαϊκή χώρα, κουρελιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο.

Με την πορεία ειρήνης στις ευρωπαϊκές χώρες αποδείξαμε έμπρακτα την δύναμή μας να διαδραματίσουμε έναν ουσιαστικό και ευρύτερο ρόλο.

Με τη διοργάνωση της μαραθώνιας πορείας στην Αθήνα, της μεγάλης πορείας στη Θεσσαλονίκη, της εκδήλωσης στα γραφεία του Ο.Η.Ε., διατυπώσαμε ξεκάθαρα τη θέλησή μας για φιλειρηνικές κινητοποιήσεις.

Και είμαστε εμείς που με το σύνθημα "ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ" προσβλέπουμε στην αλληλεγγύη των λαών και καλούμε σε κοινή δράση όλες τις δυνάμεις της πολιτικής, της οικολογίας και των κοινωνικών κινημάτων.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

 

Στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα, εμείς δεν έχουμε πολιτικά διλήμματα, αλλά ένα ξεκάθαρο όραμα για μια Ευρώπη της ειρήνης, της ανάπτυξης της δημοκρατίας.

Εμείς υπηρετούμε πιστά αυτό το όραμα και αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις:

Για μια Ευρώπη αυτόνομη και ανεξάρτητη δύναμη στην παγκόσμια σκηνή με ενημερωμένους και ενεργούς λαούς και πολίτες.

Για μια Ευρώπη με δική της εξωτερική πολιτική και άμυνα που θα σέβεται τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα αλλά ταυτόχρονα θα προστατεύει και το απαραβίαστο των συνόρων όλων των κρατών.

Για μια Ευρώπη πολιτικά ενοποιημένη με υπόσταση και δημοκρατική συγκρότηση που θα αντιμετωπίζει με ενιαία κριτήρια τους αγώνες των λαών και που το Διεθνές Δίκαιο θα υπερισχύει των οικονομικών σκοπιμοτήτων.

Για μια Ευρώπη με κοινωνικό πρόσωπο που θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας, στην οικολογική προστασία και στην ισότητα των δύο φύλων.

ΜΑΖΙ ΜΑΣ Η ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ. ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ.

 

Η επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών σηματοδοτεί την αφετηρία σημαντικών και καθοριστικών εξελίξεων και η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να είναι κλειδί σε αυτές τις εξελίξεις.

Αυτή τη δύσκολη ώρα είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε, η Ελλάδα να εκπροσωπηθεί από ηγετικά πρόσωπα που έχουν αποδείξει ότι συναισθάνονται την κρισιμότητα των καταστάσεων και έχουν τη δύναμη να αγωνισθούν για το εθνικό συμφέρον.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ απέδειξε ότι ανταποκρίθηκε επάξια στις προσδοκίες όλων όσων τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Στην Ευρωβουλή, οι δύο Ευρωβουλευτές του ήταν η σημαντικότερη παρουσία της Ελληνικής Αριστεράς στην Ευρώπη.

Ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης έχουν να επιδείξουν την πιο δυναμική παρουσία και εκπροσώπηση της χώρας μας σε όλα τα καίρια θέματα.

Ηταν η φωνή της Ελλάδας

στην προβολή των ιδεών για την αυτονομία της Ευρώπη και την πολιτική της ενοποίηση

στην υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού προτύπου, την καταπολέμηση της ανεργίας, της φτώχειας και των κοινωνικών αποκλεισμών

στην υπεράσπιση των ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών που ζουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φύλο ή χρώμα

στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

στην προβολή των ιδιαίτερων εθνικών μας ζητημάτων, στην υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της Κύπρου, στην υπεράσπιση του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών στο Αιγαίο

στον αγώνα για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιφερειών της χώρας μας

στον αγώνα για την ουσιαστική σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με τις ευρωπαϊκές

στην υπεράσπιση και προβολή του ελληνικού πολιτισμού ως στοιχείο της συνολικής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας

Είναι στο χέρι σας να ενισχύσετε ακόμη περισσότερο την φωνή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, εκλέγοντας αυτή τη φορά τρεις Ευρωβουλευτές. Ετσι δίνετε μεγαλύτερη φωνή στην Ελλάδα.

Γιατί με την ψήφο σας
μας δίνετε τη δύναμη
να αλλάξουμε την Ευρώπη,
να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Γιατί με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ
η ψήφος σας έχει δύναμη.

Το αποδείξαμε.

Η καρδιά χτυπάει αριστερά.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Λύση Αριστεράς