Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/06/2008

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών || Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με αντιπροσωπεία εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ και τα Κέντρα Πρόληψης

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας και οι  Π. Λαφαζάνης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, μέλος Π.Γ. ΣΥΝ. Θ. Μαργαρίτης, μέλος Π.Γ. ΣΥΝ, Σ. Ανδριοπούλου μέλος της ΚΠΕ και ο Ν. Παππάς, διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΝ, συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ και  τα Κέντρα Πρόληψης.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

«Οι επί έξι μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας. Ο συντονισμός τους με τους εργαζόμενους στον ΟΚΑΝΑ είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρος.

Είναι  ντροπή, λίγο πριν την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, ο ΟΚΑΝΑ και τα Κέντρα Πρόληψης να οδηγούνται συνειδητά από την κυβέρνηση σε αδιέξοδο και σε απαξία. Είναι μπροστά μας οι κίνδυνοι να ανοίξουν και σε αυτό το κρίσιμο κοινωνικό πρόβλημα οι δρόμοι των ιδιωτικοποιήσεων.

Για εμάς είναι σαφές ότι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα ναρκωτικά είναι άλλη μια εξαγγελία κενή περιεχομένου.

Αυτό που χρειάζεται δεν είναι λόγια. Αυτό που χρειάζεται είναι σοβαρή χρηματοδότηση, στήριξη των εργαζομένων, θεραπευτικός πλουραλισμός, μέτρα κοινωνικής επανένταξης των πρώην χρηστών.

Οι πολίτες, τόσο σε κεντρικό όσο και περιφερειακό επίπεδο μπορούν και πρέπει να κινητοποιηθούν για να διεκδικήσουν και να επιβάλλουν λύσεις.

To Γραφείο Τύπου