Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/07/2010

Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ 877 ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ

Οι 877 διοριστέοι εφοριακοί, τελωνειακοί και δημοσιονομικοί που πήραν μέρος στον σχετικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2009, προχώρησαν σήμερα σε συμβολική κατάληψη έξω από το Γενικό Λογιστήριο.

Ο εμπαιγμός των 877 αυτών ανθρώπων είναι πρωτοφανής: μετά την επιτυχία τους σε έναν απόλυτα αξιοκρατικό και ιδιαίτερα απαιτητικό γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, το Υπουργείο Οικονομικών τους κάλεσε να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά για τον διορισμό τους, με αποτέλεσμα να παραιτηθούν από τις δουλειές τους και να νοικιάσουν σπίτια στις πόλεις όπου είχαν επιτύχει. Στη συνέχεια όμως οι προσλήψεις τους όχι μόνο πάγωσαν για το 2010 αλλά και μετατέθηκαν έως και το έτος 2013, παρότι οι ανάγκες για προσωπικό στο Υπουργείο Οικονομικών είναι εκρηκτικές, με συνέπεια πολλές, κρίσιμες υπηρεσίες του να υπολειτουργούν! Αλλά ο σκοπός της κυβέρνησης είναι προφανής: η πλήρης άλωση του Υπουργείου Οικονομικών από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνται σε υπηρεσίες του. Απαιτούμε να διοριστούν τώρα και οι 877, ώστε να μπει τέλος στην απαράδεκτη ομηρία τους, στην οποία τους έχει εγκλωβίσει η σημερινή, ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 

Τμήμα Εργατικής Πολιτικής