Η ψήφος στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ
Αναντικατάστατη Αριστερή ψήφος, ψήφος προοπτικής

Βαδίζοντας προς τις εκλογές της 9ης Απρίλη, εμείς οι υποψήφιοι του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ενεργοί πολίτες και όχι επαγγελματίες πολιτικοί, στρατευόμαστε προσδοκώντας να αναδειχθεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό και μια σαφής πολιτική εντολή για στροφή προς τα αριστερά.

Η ενίσχυση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είναι εντολή για να αλλάξουν οι πολιτικές που εφαρμόζονται και οι συσχετισμοί που κυριαρχούν. Για ένα νέο πολιτικό σκηνικό, που να μην κυριαρχείται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και τις πολιτικές τους.

Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης πρέπει να ηττηθεί. Η δικομματική πόλωση πρέπει να χτυπηθεί. Οι υφιστάμενοι συσχετισμοί να ανατραπούν. Να μην συνεχιστούν οι πολιτικές που στο όνομα μιας ονομαστικής «σύγκλισης» οδηγούν στην υψηλή ανεργία, στη μονόπλευρη λιτότητα, στη μείωση των εισοδημάτων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στον περιορισμό των κοινωνικών δαπανών και των δημόσιων επενδύσεων.

Με αυτές τις πολιτικές ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ της Αριστεράς, των κοινωνικών κινημάτων και της οικολογίας δεν συμπράττει και δεν αφομοιώνεται. Επιδιώκει και παλεύει για την ήττα και την αποδοκιμασία τους. Παλεύει για αλλαγή συσχετισμών, για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία που θα στηρίζει την εναλλακτική προοδευτική πολιτική ριζοσπαστικών αλλαγών και διαρθρωτικών μεταβολών.

Η πολιτική του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για μα προοδευτική εναλλακτική πολιτική αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αριστερή επιλογή. Δεν είναι συμπληρωματική ή διορθωτική προς τις ασκούμενες πολιτικές. Αντίθετα αποτελεί την εναλλακτική λύση σ’ αυτές τις πολιτικές.

Η υλοποίηση της πρότασης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ προϋποθέτει την αλλαγή των σημερινών συσχετισμών, την αλλαγή του συστήματος των μονοκομματικών αυτοδυναμιών. Πάνω απ’ όλα προϋποθέτει την ενίσχυση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και η δυνατότητά του να επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ αμφισβητεί και παλεύει τις δικομματικές αυτοδυναμίες. Η επανάληψή τους με την εφαρμογή των ίδιων πολιτικών θα τον βρει αντίθετο και σε πολιτική αντιπαράθεση, με βάση την πολιτική και τις θέσεις του.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θέλει κα αγωνίζεται να αποτελέσει τον αποφασιστικό παράγοντα γενικότερων ριζοσπαστικών μεταβολών. Αγωνίζεται για τη ριζική ανασύνταξη του χώρου της ευρύτερης Αριστεράς.

Η ενίσχυση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ αποτελεί εγγύηση για την ισχυροποίηση και ανάπτυξη της σύγχρονης δημοκρατικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς ως αυτόνομου και διακριτού ρεύματος ιδεών, πολιτικής και δράσης. Αποτελεί ενίσχυση του πολιτικού χώρου από τον οποίο μπορούν και πρέπει να πηγάσουν οι πρωτοβουλίες για τις ριζοσπαστικές αλλαγές της εναλλακτικής προοδευτικής πολιτικής.

Θέλουμε και αγωνιζόμαστε να είμαστε δύναμη δημιουργικής προοπτικής, για τις απαντήσεις στα προβλήματα της Ελλάδας αλλά και της Αριστεράς του 21ου αιώνα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

   
ΒΗΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ     ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΤΗΣ Ν.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ