Αντισταθείτε στην πολιτική και τα κόμματα της ανεργίας

Η ανεργία είναι σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας. Το συνταγματικό δικαίωμα για δουλειά έχει μείνει κενό γράμμα. Έτσι 501.700 έλληνες πολίτες, το 11,3 % δηλαδή του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, θέλουν και δεν μπορούν να δουλέψουν! Ο καθένας απ’ αυτούς τους 501.700 είναι 100% άνεργος και απαιτεί αγωνιωδώς άμεση λύση. Και ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, γυναίκες και ηλικιωμένοι υποαπασχολούνται. Είναι οι «απασχολήσιμοι», κατά την έκφραση του κου Σημίτη, που πηγαίνουν από δουλειά σε δουλειά για να συμπληρώσουν ένα μεροκάματο.

Η κυβέρνηση κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Έσπασε όλα τα ρεκόρ στην ανεργία στη χώρα μας, όταν σε όλη την Ευρώπη αυτή έστω και οριακά μειώνεται. Το ίδιο διάστημα κράτησε σε εξευτελιστικά επίπεδα το επίδομα ανεργίας (3.630 δρχ την ημέρα!) το οποίο μείωσε από 66% στο 49% του ημερομίσθιου του ανειδίκευτου εργάτη.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ήταν το μοναδικό κόμμα που ευαισθητοποιήθηκε με το πρόβλημα και επιχείρησε να το αναδείξει με κάθε τρόπο. Με παρεμβάσεις και αγώνες στο μαζικό κίνημα, με συνεχείς πολιτικές πρωτοβουλίες, με δύο προτάσεις νόμου που κατέθεσε για το 35ωρο και για την προστασία των μακροχρόνια ανέργων. Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ καταψήφισαν το σχέδιο νόμου για το 35ωρο ενώ αρνητική έκπληξη προκάλεσε η καταψήφησή του από το ΚΚΕ.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θα επιμείνει στις προτάσεις του. Η ενίσχυσή του στις επερχόμενες εκλογές θα αποτελέσει την ασπίδα για την αποτροπή χειρότερων λύσεων, θα πιέσει για πιο ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συνοπτικά η παρέμβαση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στη νέα Βουλή αλλά και στο μαζικό κίνημα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας θα κινηθεί στους παρακάτω άξονες:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

   
ΒΗΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ     ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΤΗΣ Ν.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ