ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ !
στη "Νέα Τάξη Πραγμάτων" και την παρουσία του αμερικάνικου στόλου στο νησί μας

Πρόκειται, κατά πληροφορίες, να ελλιμενιστεί στο νησί μας ο στόλος της «Νέας Τάξης». Η συγκυρία το έφερε να πρέπει να «υποδεχτούμε» το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο ΑΙΖΕΝΧΑΟΥΕΡ ανήμερα της 21ης Απρίλη, ημέρα συμβολική στη μνήμη του Ελληνικού λαού.

Η επίσκεψη του αμερικάνικου στόλου προκαλεί τα φιλειρηνικά και αντιπολεμικά αισθήματα του Κερκυραϊκού λαού. Η δράση της «Νέας Τάξης» συνεχίζεται αμείωτη, όχι μόνο στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά, μέσω των κατασταλτικών μηχανισμών της, και στο Σιάτλ, και στο Νταβός, και στην Ουάσιγκτον, και όπου αλλού οι αντιστάσεις των λαϊκών στρωμάτων και οι μαζικές κινητοποιήσεις έρχονται να αμφισβητήσουν την επικυριαρχία της. Η στρατιωτική παρουσία είναι ο ένας «βραχίονάς» της, ο άλλος είναι η οικονομική επικυριαρχία και η δια της πυγμής επιβολή της «κοινωνίας των δύο τρίτων».

Η απάντηση του Κερκυραϊκού λαού πρέπει να είναι άμεση, μαζική και αποφασιστική. Οι Κερκυραίοι έχουν διαδηλώσει δυναμικά κατ’ επανάληψη την απόφασή τους να αντισταθούν σε ΝΑΤΟϊκή στρατιωτική παρουσία στο νησί μας, και αυτή την απόφασή τους πρέπει μαζικά να την επαναλάβουν και την Παρασκευή 21 Απρίλη, ημέρα άφιξης των Αμερικανών πεζοναυτών.

Η Επιτροπή Αντίστασης στη Νέα Τάξη καλεί σε μαζική, πανκερκυραϊκή παρουσία την ημέρα αυτή στην Πλατεία ΣΑΡΟΚΟ. Η διαδήλωση της αντίστασής μας ενάντια στα σχέδια της παγκοσμιοποιημένης οικονομικής και στρατιωτικής επικυριαρχίας είναι θέμα κοινωνικής αξιοπρέπειας, πολιτικής συνείδησης και στάσης ζωής για όλους μας.

Ο «αντίλογος» που εκφράζεται από κάποιες πλευρές και αναφέρεται στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της τοπικής οικονομίας, δεν μπορεί να αναστείλει την έκφραση των αισθημάτων των Κερκυραίων απέναντι στους εκφραστές της «Νέας Τάξης». Επιτέλους, οι αρχές, οι αξίες, η εθνική αξιοπρέπεια, η πολιτική συνείδηση, δεν είναι είδη προς εμπορευματοποίηση και προς συναλλαγή. Και οφείλουμε όλοι να σκεφτούμε ότι η κρίση στα Βαλκάνια δεν έχει ακόμη κοπάσει, η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων εξακολουθεί να είναι απειλή για την περιοχή, και αν αύριο έχουμε κάποια αρνητική εξέλιξη, κινδυνεύει πάλι η Κερκυραϊκή οικονομία να είναι θύμα αυτής της κρίσης, όπως την υπέστη την προηγούμενη χρονιά. Αν αύριο βρεθούμε πάλι σε κάποια εμπόλεμη ζώνη, πώς θα διασωθεί η τοπική μας οικονομία;

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΩΡΑ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ
ΣΤΗΝ ΠΑΝΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΟΚΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ «ΝΕΑ ΤΑΞΗ»
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ "ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ"
ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΡΓΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΝΤΑΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

   
ΒΗΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ     ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΤΗΣ Ν.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ