Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ για ταυτότητες, εργασιακά, εκπαίδευση
Συνέντευξη Τύπου του Γραμματέα της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΝ Φώντα Βλάχου

      Συνέντευξη Τύπου "εφ' όλης της ύλης" παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Φώντας Βλάχος.

Θα μας κρίνει ο κόσμος της Αριστεράς

    Ο Γραμματέας του ΣΥΝ αναφέρθηκε αρχικά στην ίδρυση της νέας υπό τον Ν. Μπίστη πολιτικής κίνησης, τονίζοντας ότι τα στελέχη που αποχώρησαν, όταν ήταν μέσα στο ΣΥΝ ασκούσαν κριτική περί απομάκρυνσης του κόμματος από τις ιδρυτικές αρχές του και περί μη άσκησης προγραμματικής αντιπολίτευσης. "Πώς είναι δυνατόν" αναρωτήθηκε "σήμερα τα ίδια στελέχη να παίρνουν πολιτική θέση υπέρ της κριτικής στήριξης του εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος της κυβέρνησης Σημίτη;". Και πρόσθεσε πως είναι αδιανόητο να υπάρχει κόμμα που να στηρίζει την πολιτική ενός άλλου κόμματος.

Πλήρης διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας

    Σχολιάζοντας την κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας για το θέμα των ταυτοτήτων, ο γραμματέας του ΣΥΝ τόνισε ότι η θέση του κόμματος είναι από καιρό ξεκάθαρη για τη μη αναγραφή του θρησκεύματος ούτε και σε προαιρετική βάση. Επέκρινε την πολιτική που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες "υπέθαλψαν τις κακές σχέσεις κράτους και εκκλησίας". Και μίλησε για ατολμία της κυβέρνησης ως προς τον αναγκαίο πλήρη διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.

Ανατρέπονται οι κοινωνικές κατακτήσεις

    Οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανεργίας δεν βρίσκουν σύμφωνο το ΣΥΝ, καθώς, όπως τόνισε ο Φ. Βλάχος, "... το κεφάλαιο επιχειρεί να ανατρέψει όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Όταν αποδέχεσαι ένα νεοφιλελεύθερο πλαίσιο ακολουθείς και μια ανάλογη πολιτική. Οι θέσεις της κυβέρνησης έχουν πλέον γίνει σαφής αφού μπορεί να επικαλείται τον όποιο διάλογο, αλλά τελικά προωθεί την επιβολή των απόψεών της".

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση υπάγεται στις επιταγές του Δ.Ν.Τ.

    Αναφερόμενος στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ο γραμματέας του ΣΥΝ τόνισε ότι υποβαθμίζει την δημόσια εκπαίδευση "... καθώς υπακούει σε μια οικονομίστικη λογική. Είναι εγκληματικό να απορρίπτονται παιδιά από Α' και Β' Λυκείου και ταυτόχρονα να υποβαθμίζεται η Τεχνική Εκπαίδευση. Η μεταρρύθμιση υπάγεται στις επιταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που θέλει τη μέση εκπαίδευση υποβαθμισμένη".

 

   
ΒΗΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ     ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΤΗΣ Ν.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ