Καταγγέλλουμε την ωμή αστυνομική βία

Εμείς, οι διαδηλωτές και διαδηλώτριες που συμμετείχαμε στο μπλοκ της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Διαδήλωση της Γένοβα και απελαθήκαμε από την Ιταλία αμέσως μετά την άφιξή μας στην Ανκόνα:

·        Καταγγέλλουμε την προληπτική καταστολή της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, η οποία στην περίπτωσή μας, όπως και σε αρκετές άλλες αντιπροσωπείες, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν επιτρέπει την είσοδο στην Ιταλία "ταραξιών" και "επικίνδυνων στοιχείων", διέταξε την αυθαίρετη και προαποφασισμένη απέλαση του πούλμαν της συντονιστικής επιτροπής και δύο άλλων ακόμη χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο.

·        Καταγγέλλουμε την ωμή αστυνομική βία που ασκήθηκε εναντίον μας επειδή αρνηθήκαμε να δεχτούμε την απέλασή μας και παραμείναμε πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία 5 ώρες στον καταπέλτη του πλοίου, πράξη που αποτελούσε τη μοναδική επιλογή μας. Πάνω από 300 Ιταλοί αστυνομικοί των ΜΑΤ μάς επιτέθηκαν, τραυμάτισαν επτά από μας και χτύπησαν με κλομπς την πλειονότητα συνεχίζοντας την επίθεση εναντίον μας και μέσα στο γκαράζ του πλοίου.

·        Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση, η οποία όχι μόνο δεν έπραξε τα απαραίτητα για την άρση της αυθαίρετης απέλασής μας (χαρακτηριστικά, παρ' όλους τους ισχυρισμούς του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ότι έκανε τα αναγκαία διαβήματα, το προξενείο της Ανκόνα δεν είχε ούτε ενημέρωση ούτε εντολές για το τι πρέπει να κάνει), αλλά, το χειρότερο, δια του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, συμφώνησε με την εισβολή των ιταλικών ΜΑΤ σε ελληνικό πλοίο.

·        Θεωρούμε ότι η αυθαίρετη απέλασή μας αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της υποκρισίας των διακηρύξεων περί ελεύθερης μετακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών, μια ακόμη απόδειξη της διακρατικής αστυνομικής συνεργασίας και της διεθνοποίησης της καταστολής και βεβαίως μια ακόμη απόδειξη του φόβου που προκαλεί στις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς καταστολής το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης, της αδικίας και της βαρβαρότητας.

·        Πιστεύουμε ότι, αν και δεν κατορθώσαμε να φτάσουμε στη Γένοβα, συμμετείχαμε κι εμείς ενεργά στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις αυτών των ημερών και υποσχόμαστε ότι θα ξαναγυρίσουμε.

·        Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στις συντρόφισσες και τους συντρόφους από την Ιταλία, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα μας και έμειναν στην πρώτη γραμμή όταν μας επιτέθηκαν τα ιταλικά ΜΑΤ.

·        Πιστεύουμε ότι ο αγώνας κατά της παγκοσμιοποίησης της φτώχειας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, των διακρίσεων, της περιβαλλοντικής ρύπανσης και της καταπίεσης εμπνέει όλο και περισσότερους ανθρώπους διεθνώς και δηλώνουμε την ακόμη πιο ενεργή στράτευσή μας σε αυτόν τον αγώνα.

 Οι διαδηλωτές και διαδηλώτριες
που απελαθήκαμε την Πέμπτη 19 Ιουλίου
από την Ανκόνα.