ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ
ΓΊΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ
GENOVA

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων κατά την τακτική του συνεδρίαση στις 23 Ιουλίου 2001, αφού άκουσε τον κ. Γιάννη Φοντάνα, εκπρόσωπο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Διαδήλωση της Genova, τον Δήμαρχό του κ. Χρύσανθο Σαρλή, τον Πρόεδρό του κ. Γιώργο Καλούδη και τους Δημοτικούς Συμβούλους

ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ

 1.      Εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία του για την ωμή βία που άσκησε η αστυνομία της Ιταλίας κατ’ εντολή της Ιταλικής Κυβέρνησης στα πρόσφατα γεγονότα της GENOVA.

2.      Διατυπώνει την ανησυχία του για την αποκρουστικά κατάφωρη παραβίαση συνθηκών της Ε.Ε., των αρχών του Κράτους Δικαίου, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά Ελλήνων και Κερκυραίων πολιτών, που υπέστησαν παράνομη και ανεπίτρεπτη επίθεση και βίαιη απώθηση επί ελληνικού πλοίου, δηλαδή επί ελληνικού εδάφους, και δεν τους επετράπη η καθ’ όλα νόμιμη αποβίβαση και η ελεύθερη διακίνησή τους.

3.      Εκφράζει την απορία του προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την μη έντονη διαμαρτυρία της προς την Ιταλική Κυβέρνηση και την καλεί να φέρει το θέμα σε όλα τα Ευρωπαϊκά όργανα.

4.      Εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή της ANCONA για την συμπαράστασή της προς τους Κερκυραίους πολίτες.

5.      Εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του ηρωϊκού CARLO GIULIANI.

6.      Ψηφίζει πίστωση 800.000 δρχ. για την φιλοξενία στην Κέρκυρα εκπροσώπων της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ANCONA.

 

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ

  1. Ευρωπαϊκή Ένωση
  2. Ιταλική Κυβέρνηση
  3. Ελληνική Κυβέρνηση
  4. Ελληνικό Κοινοβούλιο
  5. Περιφερειακό Συμβούλιο της MARCHEANCONA
  6. Μ.Μ.Ε.

 

                Ο Πρόεδρος                     Ο Γραμματέας                         Ο Δήμαρχος

                                                      ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ                   ΘΡΑΣ. ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ             ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΑΡΛΗΣ

 

ΜΕΛΗ: ΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑ