ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΝΚΟΝΑ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία του όσον αφορά τα γεγονότα που συνέβησαν την Πέμπτη 19 Ιουλίου στο λιμάνι της Ανκόνα.

Η απρόβλεπτη χωρίς καμία εξήγηση και με βίαιο τρόπο παρεμπόδιση 150 Ελλήνων πολιτών από την Ιταλική αστυνομία να συμμετάσχουν στη Διαδήλωση της Γένοβα κατά της παγκοσμιοποίησης, θεωρεί ότι συνιστά ενέργεια με την οποία η Ιταλική αστυνομία εντελώς αυθαίρετα έβλαψε κάθε έννοια Κράτους Δικαίου καθώς και τα ατομικά δκαιώματα Ευρωπαίων πολιτών.

Τα όσα συνέβησαν στο λιμάνι της Ανκόνα σε βάρος των 150 Ελλήνων, μεταξύ των οποίων ήσαν και 10 συμπολίτες μας Κερκυραίοι, αποτελούν βάναυση προσβολή σε βάρος του Ευρωπαϊκού Νομικού Πολιτισμού, συνιστούν ευθεία και σαφή προσβολή της προσωπικότητας του κάθε πολίτη που επιθυμεί ειρηνικά να διαδηλώσει την αντίθεσή του σε μια αυξανόμενη και διογκούμενη πολιτική βαρβαρότητα.

Ο ξυλοδαρμός Ελλήνων πολιτών άνευ λόγου και αιτίας επί Ελληνικού εδάφους, δηλαδή επί του πλοίου που μετέφερε τους Έλληνες διαδηλωτές, παραβιάζει κάθε έννοια Δικαιϊκής λειτουργίας και προστασίας των Ελλήνων πολιτών. Δημιουργεί δε την αίσθηση ότι οδηγούμεθα στη δημιουργία μιας Ευρώπης οχυρού σε βάρος των πολιτών της.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της Γένοβα κατά του ρατσισμού, της ανεργίας και της πολιτικής βαρβαρότητας. Οι κινητοποιήσεις αυτές, που έγιναν σε μια πόλη με την οποία εμείς οι Κερκυραίοι έχουμε ιδιαίτερους δεσμούς, αφού εκεί άφησε την τελευταία του πνοή πεθαίνοντας για τα ιδανικά της Δημοκρατίας κατά της χούντας των συνταγματαρχών ο συμπολίτης μας Κώστας Γεωργάκης, αποτελούν εγγύηση για την αφύπνιση της κοινωνίας προκειμένου να σταματήσει συν τοις άλλοις η επιχειρούμενη από τους μηχανισμούς καταστολής εξάπλωση του αυταρχισμού και της περιστολής των ατομικών ελευθεριών.

Θεωρούμε ότι η ύπαρξη μηχανισμού παρακολούθησης, καταστολής και καταγραφής δεδομένων, που δημιουργείται με στόχο τις κοινωνικές και πολιτικές κινητοποιήσεις καθώς και το φρόνημα, δημιουργεί ένα έλλειμμα νομικού πολιτισμού με αρνητικές στρατηγικά συνέπειες για τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Το παρόν αποφασίζεται να σταλεί στους Δικηγορικούς Συλλόγους Ανκόνα, Γένοβα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο της MARCHEANCONA για την έκδοση σχετικών ψηφισμάτων συμπαράστασης.

 

                Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ                   ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΗΛΙΑΣ


Τα μέλη:
Γερακάρης Σπυρίδων
Αθανασίου Θωμάς
Πουλημένος Χρήστος
Σαλβάνος Αναστάσιος
Φαϊτάς Σπυρίδων
Κουλούρη Πανδώρα
Βερβιτσιώτη Ουρανία