Με το ψηφοδέλτιο Σαρλή δύο επίλεκτα στελέχη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Κέρκυρα, 10 Σεπτέμβρη 2002

Τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της ΕΚΙΠ με υποψήφιο Δήμαρχο Κερκυραίων τον Χρύσανθο Σαρλή στις επικείμενες εκλογές στο Δήμο Κερκυραίων ανακοίνωσαν το περασμένο Σάββατο τα στελέχη του ΣΥΝ Τάσος Σαλβάνος και Κώστας Βέργος.

Τα δύο στελέχη του ΣΥΝ τόνισαν πως στόχος είναι η συνέχιση του έργου της ΕΚΙΠ αλλά και η καταξίωση μιας λογικής ακομμάτιστου συνδικαλισμού έξω και πέρα από κατευθυνόμενες ντιρεκτίβες εκτελεστικών γραφείων και διαφόρων άλλων μηχανισμών που οδηγούν σε αδιέξοδο την ίδια την ουσία και την λειτουργία της δημοκρατίας.

Ο κ. Σαλβάνος εκτίμησε πως η παρουσία τους στο ψηφοδέλτιο της ΕΚΙΠ θα δώσει την δυναμική που χρειάζεται ώστε ο κερκυραϊκός λαός για μια ακόμη φορά "στη λογική του οράματος για μια δημοκρατική τοπική αυτοδιοίκηση πάνω από πολιτικές σκοπιμότητες να καταξιώσει στη πράξη την ουσία του πολίτη που χωρίς τις παρεμβάσεις κομματικών κέντρων θα έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει την τύχη του μόνος του".

Από την πλευρά του ο κ. Βέργος υπογράμμισε ότι η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ΕΚΙΠ είναι επιλογή παρουσίας μετά από χρόνια απουσίας του λόγου του ΣΥΝ από τα δημοτικά πράγματα. "Στόχος είναι να ασκήσουμε δριμύτατη κριτική για τον τρόπο που διεξάγεται ο διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και να θέσουμε ζητήματα οριακής σημασίας για τον σημερινό δημοτικό λόγο όπως αυτά της οικολογίας και της γυναικείας συμμετοχής στα δημοτικά ζητήματα" τόνισε ο κ. Βέργος.

Στις προθέσεις του ΣΥΝ είναι επίσης να θεσπιστεί τοπική ατζέντα 21 σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ρίο για την αειφόρο ανάπτυξη, ενώ θα ζητηθεί στις επόμενες εκλογές η ποσόστωση για τη συμμετοχή των γυναικών να φτάσει το 50%.

Ακόμη τονίστηκε ότι ο συνδυασμός της ΕΚΙΠ αποτελεί το πιο ανανεωμένο σχήμα σε σχέση με τους υπόλοιπους συνδυασμούς στο Δήμο Κερκυραίων, ενώ ζητήθηκε από τους άλλους υποψήφιους για το Δημαρχιακό αξίωμα να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, κάτι που έως σήμερα αρνείται να πράξει ο επικεφαλής της "Νέας Κερκυραϊκής Πορείας" Αλ. Μάστορας.

Βήμα διαλόγου