Πραγματικότητα το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ της Κέρκυρας

Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός

Κερκυραίες - Κερκυραίοι

    Είμαστε ενεργοί πολίτες που παλεύουν ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, τον πόλεμο, τον ρατσισμό, τη διαίρεση σε κάστες, τη φτώχεια, την πατριαρχία και όλες τις μορφές οικονιμικής, ηθικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής διάκρισης και αποκλεισμού.

    Παλεύουμε για την κοινωνική δικαιοσύνη, τη συμμετοχική δημοκρατία, τα οικουμενικά δικαιώματα και το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν για το μέλλον τους.

    Τασσόμαστε υπέρ της ειρήνης και της διεθνούς συνεργασίας για μια βιώσιμη κοινωνία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των λαών για τροφή, στέγη, υγεία, εκπαίδευση, πληροφόρηση, ύδρευση, ενέργεια, δημόσια μέσα μεταφοράς και ανθρώπινα δικαιώματα.

    Είμαστε αλληλέγγυοι με τις γυναίκες που μάχονται την κοινωνική και πατριαρχική βία. Υποστηρίζουμε την πάλη των αγροτών, των εργατών και των άλλων λαϊκών κινημάτων της πόλης και όλων αυτών που κινδυνεύουν άμεσα να στερηθούν τα σπίτια, τις δουλειές τους, τη γη και τα δικαιώματά τους.

    Είμαστε απ' αυτούς τους πολίτες που διαδηλώνουν ότι ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ. Αυτό περισσότερο παρά ποτέ είναι αληθινό και επείγον.

   Είμαστε επίσης ενάντια στην στρατιωτικοποίηση, την αύξηση των στρατιωτικών βάσεων και την κρατική καταστολή που δημιουργούν αναρίθμητους πρόσφυγες και στην ποινικοποίηση των κοινωνικών κινημάτων και των κινημάτων των φτωχών.

    Είμαστε αντίθετοι στον πόλεμο στο Ιράκ, στις επιθέσεις ενάντια του Παλαιστινιακού, Τσετσένικου και Κουρδικού λαού, στους πολέμους στο Αφγανιστάν, την Κολομβία, την Αφρική και την εντεινόμενη απειλή πολέμου στην Κορέα.

    Καλούμε όλους τους πολίτες της Κέρκυρας που έχουν τις ίδιες με εμάς ανησυχίες να συστρατευτούμε για έναν καλύτερο κόσμο.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Βήμα διαλόγου