21 Απρίλη 1967:
31 χρόνια από την δικτατορία των συνταγματαρχών

Πέρασαν 31 χρόνια από την ημέρα που οι επίορκοι συνταγματάρχες επέβαλαν με τη δύναμη των όπλων την επτάχρονη δικτατορία στην πατρίδα μας, καταργώντας κάθε δημοκρατικό κανόνα και παραβιάζοντας όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Χιλιάδες άνθρωποι, όλων των ηλικιών, δοκίμασαν τις μεθόδους των χουντικών, με φυλακίσεις, εξορίες και αυθαίρετες συλλήψεις που κράτησαν σε όλη τη διάρκεια της επτάχρονης νύχτας.

Με την κάλυψη διεθνών διευθυντηρίων επέβαλαν τη σιωπή και άσκησαν την αυθαίρετη και καταστροφική εξουσία τους, σε βάρος της πολιτικής και οικονομικής προοπτικής του τόπου μας. Άνοιξαν το δρόμο για την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, μέσω μιάς πρωτοφανούς εθνικής προδοσίας. Σκότωσαν Έλληνες πολίτες.

Τραυματική εμπειρία για τη σύγχρονη ιστορία μας, η Απριλιανή εκτροπή σημάδεψε τα χρόνια που ακολούθησαν, και μας έθεσε μπροστά στο καθήκον να μην ξεχάσουμε ποτέ όσα διαδραματίσθηκαν εκείνη την περίοδο.

Συνάμα όμως και να αγωνιζόμαστε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός μας, όπως είναι η δραματική αύξηση της ανεργίας και των κοινωνικών ανισοτήτων, τα ανοιχτά θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής, το φαινόμενο του ρατσισμού και κάθε μορφής υποτέλειας και ραγιαδισμού. Γιατί αυτά και πολλά άλλα εκτρέφουν το κλίμα και επωάζουν τις δικτατορίες.

φυλακισθέντες - εξόριστοι 1967-1974
Φίλης Κορωνάκης
Θεοτόκης Ζερβός
Γιώργος Τζήλιος