Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/04/2012

Αποσπάσματα συνέντευξης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, στο ρ/σ Real.fm 97,8 (Κ. Μακρή)

Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στο ρ/σ Real.fm 97,8 (Κ. Μακρή), είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο πολίτης συνειδητοποιεί ότι το μνημόνιο το έφερε ένας πολύ κακός τρόπος διακυβέρνησης της χώρας για δεκαετίες, ξέρει ότι η πολιτική του μνημονίου χειροτερεύει τα πράγματα για τους πολλούς και τους ασθενέστερους και έχει παγιδεύσει τη χώρα στο σπιράλ της ύφεσης και της οικονομικής δυσπραγίας. ΓιΆ αυτό ζητάει σχέδιο ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής, ελπίδας, προοπτικής και αυτή είναι η πρόκληση για τις δυνάμεις που αντιτίθενται στο μνημόνιο για τις δυνάμεις της ευρύτερης αριστεράς.

 Αποτελεί κατεξοχήν πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι η ενωτική δημοκρατική δύναμη στο χώρο της αριστεράς που λέει ότι δεν θέλουμε  απλώς να αυξήσουμε τα ποσοστά μας αλλά θέλουμε να αλλάξουμε πολιτική, να αλλάξουμε τις πλειοψηφίες, να ηττηθούν και να βρεθούν στην αντιπολίτευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.  ΓιΆ αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαστε η δύναμη που προβάλει εναλλακτικές λύσεις, εναλλακτικές προτάσεις, πειστικές, τεκμηριωμένες και ζητούμε γύρω απΆ αυτές να ενωθούν και άλλες δυνάμεις για να διαμορφώσουν μια νέα πλειοψηφία.

Δεν επενδύουμε στην αναμπουμπούλα, προσπαθούν να μας φορτώσουν  την «ρετσινιά» του ακραίου, του υπερβολικού, του εκτός πραγματικότητας. Όσοι ενοχλούνται γιατί κάθε μέρα που περνάει ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αναγνωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως την δύναμη που κάνει την πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση, την δύναμη που δικαιώθηκε σε πολλές προβλέψεις και προτάσεις αλλά και στη δύναμη που πασχίζει για να διαμορφωθεί μια νέα πλειοψηφία.

Εμείς δεν ζητάμε ψήφο διαμαρτυρίας, δεν ζητάμε ψήφο για να δυναμώσουν τα ποσοστά μας, δεν φοβόμαστε τα δύσκολα,  ζητάμε εντολή για να γίνουμε μια πρωταγωνιστική δύναμη που θα αλλάξει τα πράγματα από θέση πλειοψηφίας, από θέση διακυβέρνησης του τόπου.

Αν οι πολίτες δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα αυτή και η κοινοπραξία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ έχει κάτω από 50% κάτω από 151 βουλευτές θα απευθυνθούμε με ρεαλιστικό προοδευτικό πρόγραμμα στις άλλες δυνάμεις που έχουν καταψηφίσει από τα αριστερά το μνημόνιο και θα τους ζητήσουμε συμμετοχή ή έστω ανοχή σε μια κυβέρνηση που θα επιδιώξει να αλλάξει ριζικά την ασκούμενη πολιτική.

Πρόκειται για έναν άθλιο εξωδικαστικός συμβιβασμός που τα δίνει όλα στην Siemens. Η  Siemens δίνει μια «συγνώμη» στον ελληνικό λαό και ούτε ένα ευρώ σε μετρητά. Τα παίρνει όλα, δηλαδή παραιτείται από οποιαδήποτε αστική διεκδίκηση το ελληνικό Δημόσιο το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει καταθέσει ούτε μια αγωγή εναντίον της  Siemens, τα δε περίφημα εκατομμύρια που παίρνει η Ελλάδα είναι όλα εικονικά. Ούτε ένα ευρώ σε μετρητά. Εξαπάτηση:

α) 80 εκατ. Ευρώ έναντι υπερβολικών και υπερτιμολογημένων  απαιτήσεων της  Siemens προς το ελληνικό Δημόσιο τις οποίες πότε το Δημόσιο δεν έχει αποδεχθεί. β) 90 εκατ. Ευρώ, όχι σε ρευστό αλλά σε προγράμματα τα οποία θα χρηματοδοτήσει η  Siemens, πχ εκπαίδευση δημόσιων λειτουργών από την  Siemens για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Εδώ κλαίνε και γελάνε μαζί!

γ) 100 εκατ. Ευρώ που τα δίνει η Siemens από την μία τσέπη της, στην άλλη. Δηλαδή από την μαμά Siemens στην θυγατρική Siemens στην  Ελλάδα.

δ) Το εργοστάσιο των 60 εκατ ευρώ που θα δημιουργήσει δεν είναι δεσμευτικό αλλά μια υπόσχεση. Σαν «τα λεφτά υπάρχουν» του Παπανδρέου. Ο συμβιβασμός αυτός γίνεται ακόμα αθλιότερος και πιο επονείδιστος για το ελληνικό Δημόσιο διότι δεν δίνονται τίποτα από ονόματα, κουκουλώνεται η υπόθεση των ονομάτων – αυτών που πήραν τα λεφτά – και δεν μιλούμε μόνο για τα πρόσωπα που πήραν λεφτά αλλά και για τα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ομόφωνα η εξεταστική επιτροπή της Siemens, 19 βουλευτές, 10 από το ΠΑΣΟΚ, 6 από την ΝΔ και 3 από τα υπόλοιπα κόμματα, καταλήξαμε πριν ένα περίπου χρόνο σε ένα συμπέρασμα: 2 δις η ζημιά του Δημοσίου από την  Siemens και πήραν μίζες από την Siemens και τα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για χρόνια το 2% του τζίρου της Siemens για πολλά χρόνια. Όλα αυτά κουκουλώνονται.

 Έχουμε ένα τρίγωνο αμαρτωλό  Siemens – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που μετατρέπουν σήμερα την Βουλή, αν περάσει αυτός ο συμβιβασμός, σε ένα πλυντήριο με το οποίο  ξεπλένουν τις αμαρτίες τους και οι τρεις.

Στην Ελλάδα δεν έχει στηθεί κανένα εδώλιο ούτε για τους προστατευμένους από τον άθλιο νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά και για τους συμμέτοχους. Ο κ. Τσουκάτος για παράδειγμα δεν έχει ακόμα δικαστεί για να μάθουμε εάν αυτό το 1 εκατ. μάρκα το κράτησε ο ίδιος ή πήγε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.   

To Γραφείο Τύπου