Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/04/2012

Ο Θοδωρής Δρίτσας απαντά στο «Ριζοσπάστη

Ο Θοδωρής  Δρίτσας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. & Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών, απαντώντας σε δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» με το οποίο ο συντάκτης του τον κατηγορεί, ότι δεν υπερασπίστηκε την απεργία των ναυτεργατών, έστειλε στην εφημερίδα, την παρακάτω επιστολή:

 

« Π ρ ο ς

το «Ριζοσπάστη»

και το συντάκτη του, που σχολίασε κριτικά

τη στάση μου για την απεργία των ναυτικών

Στη δημοσιογραφία και στην πολιτική αντιπαράθεση, η επιλεκτική χρήση του διαφορετικού λόγου είναι πάντα ο χειρότερος σύμβουλος για την αντικειμενική ενημέρωση και ο καλύτερος για την παραπλάνηση, σκόπιμη ή όχι. Σημειώστε λοιπόν:

1/. Από τις 6 το πρωί χθες (10/04/2012), πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., νέοι, εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, στους καταπέλτες των πλοίων ως έμπρακτη και δημόσια έκφραση της συμπαράστασης στους απεργούς. Μαζί, στην ίδια κινητοποίηση συμμετείχα κι εγώ και μετέφερα στους απεργούς την αλληλεγγύη και την υποστήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προφανώς δεν πιστεύω να θεωρείτε ότι βρεθήκαμε ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά για … βόλτα.

2/. Σε δύο παρεμβάσεις μου στην ολομέλεια της Βουλής, υπερασπίστηκα την απεργία, κάτι που έκαναν όλες τις μέρες διαδοχικά και άλλοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, η Λίτσα Αμμανατίδου και μεταξύ άλλων είπα: «Είναι πολύ χαρακτηριστικό και επικίνδυνο και πρέπει να το καταγγείλουμε έγκαιρα, ότι η Κυβέρνηση μαζί με μηχανισμούς και από τα media και από άλλους φορείς, προχωρεί συστηματικά σΆ αυτό που λέμε στρατηγική της έντασης. Βολεύει κάθε εξουσία η στρατηγική της έντασης. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πολιτικής και αυτών των επιλογών, είναι η αντιμετώπιση της Κυβέρνησης απέναντι στη διεκδίκηση των ναυτεργατών και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.Δηλαδή, πρέπει να εξαφανιστούν οι εργατικοί αγώνες, πρέπει να απονομιμοποιηθούν, πρέπει να μην έχει δικαίωμα κανένας κλάδος να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη, όταν αυτά, όχι απλώς απειλούνται, αλλά εκβιαστικά επιβάλλονται;».

3/. Ταυτόχρονα, στις 9 Απριλίου εξέδωσα ανακοίνωση υποστήριξης στην απεργία και καταγγελίας της κυβέρνησης. Σε αυτή μόνο, αναφέρεται το δημοσίευμά σας, αλλά και πάλι επιλεκτικά. Αυτό που πραγματικά κατήγγειλα, υποστηρίζοντας ούτως ή άλλως τους απεργούς ναυτικούς,  ήταν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που επέμενε να δημιουργήσει τώρα, τετελεσμένα και με τον Οίκο Ναύτου και με το καμποτάζ, εκβιάζοντας τους ναυτικούς και τα Σωματεία τους. Αποκάλυπτα δηλαδή, και τόνιζα ότι η κατηγορία για αντικοινωνική και εμπρηστική στάση, πρέπει να αποδοθεί στην κυβέρνηση και όχι στους απεργούς. Αυτή ήταν η προφανής στόχευση του αποσπάσματος που επιλεκτικά δημοσιεύεται. Εσείς δηλαδή βγάλατε από τη μύγα ξύγκι.  Αν αυτή η τακτική υπηρετεί την ενότητα των αγώνων των εργαζομένων ή όχι, ας το κρίνουν οι αναγνώστες σας, εφόσον βέβαια, δημοσιεύσετε την επιστολή μου, κάτι για το οποίο πολύ αμφιβάλλω.

Θοδωρής Δρίτσας

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών »