Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/04/2012

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι μια σημαντική νίκη του λαϊκού κινήματος. Ο ελληνικός λαός μετά από μια δίχρονη, διαρκή και αξιοθαύμαστα ψύχραιμη αγωνιστική συμπεριφορά,  επέβαλε το δικαίωμά του να μιλήσει ο ίδιος για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας. Ο ελληνικός λαός με την αγωνιστική του συμπεριφορά επέβαλε τις εκλογές σε πείσμα εκείνων που δεν τις ήθελαν.

Οι εκλογές αυτές είναι πολύ κρίσιμες. Τούτη τη φορά δεν κρίνεται απλά το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση και ποιος στην αντιπολίτευση. Τούτη τη φορά κρίνονται:

Ο ελληνικός λαός πορευόμενος προς τις εκλογές δηλώνει και δείχνει καθημερινά τις απαντήσεις του.  Τα κόμματα του δικομματισμού έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση του. Διαλύονται σταδιακά. Οι εκπρόσωποί τους κρύβονται από ντροπή και υπό το βάρος των εγκλημάτων που διέπραξαν. Η αυτοδυναμία του ενός εκ των δύο ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Η προοπτική της συνεργασίας των δύο, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο. Ένας νέος συνασπισμός πολιτικών δυνάμεων έρχεται στο προσκήνιο της ελληνικής ιστορίας. Είναι ο

συνασπισμός των δυνάμεων της αριστεράς. Των δυνάμεων που δεν περιφέρονται ως ασπόνδυλοι γυμνοσάλιαγκες - έρποντας στα ευρωπαϊκά σαλόνια, εκλιπαρώντας για τη συμπάθεια των ευρωπαίων εταίρων μας, αλλά που έχουν ανάστημα. Των δυνάμεων της αριστεράς που δεν αντλούν τη δύναμή τους από την εύνοια και τις μίζες των εργολάβων του νεοφιλελευθερισμού, αλλά από τον ίδιο το λαό, γιατί προέρχονται απΆ αυτόν, εργάζονται μαζί μΆ αυτόν και γιΆ αυτόν. Των δυνάμεων που έχουν και τη δύναμη και τη θέληση να πουν όχι, σΆ όλους εκείνους που θέτουν πάνω από τα συμφέροντα των λαών και της δημοκρατίας, εκείνα των δανειστών και των διεθνών τοκογλύφων. Των δυνάμεων εκείνων που έχουν και τη δύναμη και τη θέληση να επαναφέρουν την ηθική της ανιδιοτέλειας στην πολιτική, να εξοβελίσουν το φόβο, να βαθύνουν τη δημοκρατία και να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από τη σημερινή καταστροφική κρίση.

Ανάμεσα σΆ αυτές τις δυνάμεις της αριστεράς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της πιο συνεπούς αντιπολίτευσης τα δύο δύσκολα τελευταία χρόνια. Το κόμμα που στάθηκε στο πλευρό του χειμαζόμενου ελληνικού λαού, υπερασπιζόμενο με συνέπεια και σταθερότητα τα συμφέροντά του. Το κόμμα που ήταν στις πλατείες, στις διαδηλώσεις, στις απεργίες στον αγώνα ενάντια στα χαράτσια κλπ. Το κόμμα που δεν δείλιασε ακόμα και όταν δέχτηκε τις επιθέσεις των βιαστών του ελληνικού λαού. Το κόμμα που έχει κάμει κεντρικό στρατηγικό του στόχο την ενότητα και τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων της αριστεράς, όλων των λαϊκών κινημάτων, όλου του λαού, για την έξοδο από την κρίση. Το κόμμα που με τον συμπατριώτη μας βουλευτή έδωσε μια άλλη προοδευτική και δραστήρια πνοή στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Καλούμε τους δημοκράτες – αγωνιστές του Ηρακλείου και όλο το λαό, να δώσει το βροντερό του παρών στη μεγάλη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία των λιονταριών το Σάββατο 21/04/12 στις 8.00, όπου θα μιλήσει ο σ. Αλέξης Τσίπρας.

Ελάτε φίλοι Ηρακλειώτες να «βουλιάξουμε» την πλατεία, δίδοντας στην αρχή της προεκλογικής μάχης ένα βαρύ χτύπημα στις δυνάμεις που κατέστρεψαν τη χώρα. Ελάτε να «τρομοκρατήσουμε» με την παρουσία μας και τον παλμό μας εκείνους που καλλιεργούν το φόβο και στη συνέχεια επενδύουν σΆ αυτόν για να σωθούν οι ίδιοι σε βάρος όλων μας. Ελάτε να διατρανώσουμε για άλλη μια φορά το «όλοι μαζί μπορούμε».

Καλούμε τους δημοκράτες – αγωνιστές του Ηρακλείου να μαυρίσουν «δαγκωτά» τα κόμματα του μνημονίου που κατέστρεψαν τη χώρα και να ψηφίσουν τις δυνάμεις της αριστεράς αναδεικνύοντας, πρώτο ανάμεσά τους το ΣΥΡΙΖΑ. Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια υποτέλειας, χωρίς δεσμευτικές δανειακές συμβάσεις, χωρίς γερμανούς γκαουλάιτερ, χωρίς διαφθορά, αλλά μόνο με την υπερηφάνεια, το φιλότιμο και την εργατικότητα του ελληνικού λαού. Για να σταματήσει η κατρακύλα του λαού και της χώρας και να αρχίσει μια νέα περίοδος ευημερίας και ανάπτυξης.

Παρουσιάζουμε σήμερα το ψηφοδέλτιό μας. Την εντεκάδα των συντρόφων μας που τίθενται με ανιδιοτέλεια και σεμνότητα στην πρώτη γραμμή της μάχης. Εμείς δεν είχαμε πρόβλημα στην αναζήτηση υποψηφίων. Εμείς δυσκολευτήκαμε λίγο μόνο στο να διαλέξουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, από την πληθώρα των εθελοντών που κατέθεσαν τη διαθεσιμότητά τους γιΆ αυτή τη μάχη. Πρόκειται για τους συμπολίτες – συναγωνιστές που ήταν δίπλα στον ηρακλειώτικο λαό στους μεγάλους αγώνες τα δυο τελευταία χρόνια και που θα συνεχίσουν να είναι και μετά τις εκλογές. 

 

ΤΟ  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

 

Οι υποψήφιοι είναι:

1.           Βαθιανάκης Γιώργος, δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου

2.           Βαρδουλάκης Μανώλης, Γραμματέας της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΝ

3.           Βασιλειάδης Ανδρέας, έμπορος στις Μοίρες

4.           Γουρνιανάκης Δημήτρης, ιδιωτικός υπάλληλος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων

5.           Διακάκη Μαρία, φαρμακοποιός

6.           Καραμαλάκης (Καράμαλος) Δημήτρης, αγρότης

7.           Κλάδος Μιχάλης, ιδιωτικός υπάλληλος, συνδικαλιστής

8.           Κριτσωτάκης Μιχάλης, βουλευτής

9.           Πετράκη Κατερίνα, λογίστρια – Ιδ. Υπάλληλος

10.       Σπίρτση Χαρά, συν/χος καθηγήτρια, γενική γραμματέας του Συλλόγου ΠΕΣΥΑΜΕΑ

11.       Χαλκιαδάκης Γιώργος, μαθηματικός, μέλος Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

 

Το Γραφείο Τύπου  του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου