Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/04/2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ν. ΕΒΡΟΥ

photo Το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη. Την εισήγηση και την παρουσίαση των υποψηφίων πραγματοποίησε εκ μέρους της εκλογικής επιτροπής αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Δούκας.

Όπως ανέφερε, ύστερα από 2 χρόνια, στα οποία ο Ελληνικός Λαός  - ακούσια και παραπλανημένος  από μία ανάξια πολιτική εξουσία – οδηγήθηκε και οδηγείται  στο δρόμο της εξαθλίωσης, της ταπείνωσης, της ανέχειας, της ανεργίας, στο δρόμο που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωσή του αλλά και στην εκχώρηση όλου του εθνικού πλούτου της πατρίδας, καλείται σε 2 εβδομάδες  να μιλήσει και αυτός στις κάλπες:                

 να ΜΙΛΗΣΕΙ

 - και αφ ενός μεν να ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ όλους τους υπεύθυνους και υπαίτιους αυτής της κρίσης που δεν είναι μόνον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

-και αφ ετέρου  να   ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΑ  με την ψήφο του την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η πατρίδα μας  για την έξοδο από αυτή την κρίση.      

Τώρα πια ο Ελληνας πολίτης τα ξέρει ΟΛΑ:

-Ξέρει όλες  τις αναλήθειες , όλες τις ψεύτικες υποσχέσεις με τις οποίες τον παραπλάνησαν και τον παραπλανούν

-Ξέρει όλο το πλέγμα των εθνικών και διεθνών εξαρτήσεων και διαπλοκών που «σέρνει από τη μύτη» τη σημερινή πολιτική εξουσία  στην πιο ακραία αντιλαϊκή πολιτική και καθιστά την πατρίδα μας εύκολη βορά  για  «εκποίηση» 

-Γνωρίζει το απίστευτο  ΘΡΑΣΟΣ της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του τόπου, που ακόμη και σήμερα του υπόσχεται «λύσεις» για όφελός του, μιας εξουσίας  που σαν Κοινοπραξία  όχι μόνον έχει δεσμεύσει τη χώρα σ αυτόν τον κατήφορο με την υπογραφή της , αλλά και την επόμενη των εκλογών είναι έτοιμη να βγάλει από τα συρτάρια της τα νέα μέτρα εξαθλίωσης, τα νέα μνημόνια, τις νέες δανειακές συμβάσεις.

ΞΕΡΕΙ  όμως ότι εκτός από τον «μονόδρομο» όπως τον ονομάζουν αυτοί των μνημονίων και της υπανάπτυξης της χώρας, υπάρχει και ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ:

Ο δρόμος  που βάζει  προτεραιότητα τις ανάγκες της κοινωνίας, την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών,

Ο δρόμος  που απορρίπτει τα ψεύτικα διλήμματα μνημόνια ή χρεοκοπία, ευρώ ή καταστροφή. Που ο λαός παλεύει μαζύ με τους άλλους λαούς της Ευρώπης ενάντια στη πολιτική των σημερινών  ηγετών  της Ευρ. Ενωσης,για μια Ευρώπη της ειρήνης, της δημοκρατίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων

Ενας δρόμος όχι εύκολος αλλά υπαρκτός. Και για να παραφράσω ένα μεγάλο Καρχηδόνιο στρατηλάτη : «Ακόμη κι αν (γι αυτούς ) δεν υπάρχει άλλος δρόμος, εμείς  θα τον ανοίξουμε»

ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ  του δρόμου αυτού και αυτής της πολιτικής είναι η ενότητα των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που την πιστεύουν και κυρίως η ενότητα των δυνάμεων της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ έχει στον πυρήνα της πολιτικής του  τα παραπάνω στοιχεία

-Είναι η δύναμη που θα βγεί ενισχυμένη από τη ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις εκλογές της 6 Μαϊου , έτσι ώστε να υποχρεωθούν  οι ανιστόρητες ηγεσίες των άλλων αριστερών κομμάτων –κάτω και από την πίεση των ίδιων των οπαδών τους  - να στηρίξουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτή την πολιτική της ενότητας. Γιατί, όπως είπε και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ: «όταν η Ιστορία χτυπάει την πόρτα σου, δεν είναι δυνατόν να παριστάνεις τον κουφό»

Οι υποψήφιοι

Αλατζιάς Γιάννης

Γεννήθηκα το 1978 στο Σουφλί. Διπλωματούχος του ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης με ειδικότητα “Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα (Multimedia)”. Είμαι φοιτητής στο 2ο έτος του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας & Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του ΔΠΘ. Εργάζομαι ως βοηθός φαρμακείου στο Σουφλί. Ήμουν υποψήφιος στις  εθνικές (2009) και περιφερειακές (2010) εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γκαρά Νατάσα

Γεννήθηκα στην Ορεστιάδα πριν 28 χρόνια, γονείς μου οι Γιώργος Γκαράς και Χρυσή Εμμανουηλίδου. Σπούδασα δημοσιογραφία και επικοινωνία στο «Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού» στο Πάντειο, με μεταπτυχιακό στο «Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας» με ειδίκευση στην πολιτική επικοινωνία. Ανέπτυξα έντονη συνδικαλιστική και κινηματική δράση. Εργάστηκα σε αθηναϊκά ΜΜΕ στον χώρο διαφήμισης-επικοινωνίας, ενώ από το 2008 στην Ορεστιάδα δημοσιογραφώ στην εφημερίδα και το ραδιόφωνο «Μεθόριος». Ασχολούμαι με το ερασιτεχνικό θέατρο. Μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού

Μαργαρίτη Αναστασία

Γεννήθηκα το 1971 ζω στην Αλεξανδρούπολη και είμαι παντρεμένη με ένα παιδί. Το 1995 αποφοίτησα ως οικονομολόγος από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και από το 1999 εργάζομαι στη ΔΥΟ Αλεξανδρούπολης. Από το 2003 ασχολούμαι με τα συνδικαλιστικά της ΠΑΣΚΕ Εφοριακών Έβρου και υπήρξα Γραμματέας του Πολιτιστικού Τμήματος του Συλλόγου. Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Συκοράχης από το 205-2007. ήμουν υποψήφια στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την παράταξη Μαζί Πάμε Μπροστά». Συμμετέχω ενεργά σε κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Παναγή Μαρία

Γεννήθηκα το 1983 στην Αλεξανδρούπολη και το 2001 αποφοίτησα από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Αλεξ/πολης . Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ (Ολλανδία), όπου σπούδασα κοινωνιολογία με ειδίκευση στις εργασιακές σχέσεις. Απέκτησα την πρώτη εργασιακή μου εμπειρία σε εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων και πρόσφατα ολοκλήρωσα πρακτική άσκηση στη συνομοσπονδία ευρωπαϊκών συνδικάτων στις Βρυξέλλες.

Ρίζος Δημήτρης

Γεννήθηκα στο Σουφλί το 1958. Τελείωσα το Γυμνάσιο Αρρένων της Αλεξανδρούπολης και την Ιατρική Σχολή της Τιμισοάρα. Παρακολούθησα τα μαθήματα ειδικότητας ακτινοδιαγνωστικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Είμαι γιατρός – ακτινολόγος του ΕΣΥ από το 1991. Μέλος του ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κέντρων Υγείας Θράκης από το 1987 και διετέλεσα πρόεδρός της.

Ρούτση  Χριστίνα

Πτυχιούχος Φυσικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην πυρηνική φυσική .Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης. Διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.  

To Γραφείο Τύπου