Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/04/2012

Συνέντευξη Τύπου για την υποστήριξη της Εκλογικής Διακήρυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στο Περιστέρι

ΜΕ ΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!

photo photo

Μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, ένας νέος συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, μπορεί να ανατρέψει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του Μνημονίου και να θέσει τις βάσεις για την υλοποίηση ενός εναλλακτικού προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας, με πρωταγωνιστή τον ίδιο το λαό. Αυτό είναι το ενωτικό μήνυμα που στέλνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Περιστερίου με τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας 23-4, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, με στόχο την ανάδειξη της Εκλογικής του Διακήρυξης.

Τους παρευρισκόμενους στη συνέντευξη Τύπου καλωσόρισε ο Συντονιστής της Τοπικής Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χ. Σίμος ο οποίος στάθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε το μήνυμα και οι εξειδικευμένες προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να φθάσουν σε κάθε γωνιά της πόλης.

Τις βασικές κατευθύνσεις της Εκλογικής Διακήρυξης παρουσίασε ο υπεύθυνος Τύπου & Επικοινωνίας της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Περιστερίου Σ. Αθανασίου, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στην ανάγκη απεμπλοκής της χώρας από την πολιτική των Μνημονίων, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, στις πολιτικές αναδιανομής και φορολόγησης του πλούτου, στην εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των Τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, στον οικολογικό μετασχηματισμό του αναπτυξιακού μοντέλου, στην αποκατάσταση των εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων, τη δημοκρατική μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, στην ισχυροποίηση της Δημοκρατίας και του πολυδιάστατου, φιλειρηνικού χαρακτήρα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Στη σημασία που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αποδίδει στην ύπαρξη ισχυρών κοινωνικών κινημάτων, αναφέρθηκε το μέλος της Τοπικής Γραμματείας και υπεύθυνος Οργανωτικού Γ. Στρατινάκης, εστιάζοντας στη δράση των δυνάμεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Περιστερίου και τη συμβολή του στο κίνημα «Δεν Πληρώνω», στην ανάπτυξη τοπικών κινημάτων, ενάντια στα χαράτσια, στα διόδια, στην αύξηση των εισιτηρίων, στο κίνημα των πλατειών και στις δράσεις τοπικών λαϊκών επιτροπών.

Στις επιπτώσεις της Μνημονιακής λαίλαπας στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης αναφέρθηκε ο Γεν. Γραμματέας Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής Ν. Ζούτσος, κάνοντας ειδική αναφορά, στην υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων όπου η μείωση της κρατικής επιχορήγησης για το 2012 προσεγγίζει το 60% αλλά και στην πάλη των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, όπως το κίνημα ενάντια στην αναθεώρηση του Αρ. 16.

Για τη σημασία που δίνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην κατοχύρωση του Δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλει για την ανάπτυξη δομών αντίστασης και αλληλεγγύης, όπως η λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου στο Περιστέρι, μίλησε ο Γιατρός του Ε.Σ.Υ. Α. Γιαννόπουλος, που σημείωσε χαρακτηριστικά ότι όπως σε άλλες χώρες, έτσι και στην Ελλάδα, η βάρβαρη πολιτική του ΔΝΤ, ισοπεδώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και έχει ήδη μειώσει το προσδόκιμο ζωής κατά 5-7 χρόνια.

Στην ανάδειξη της πρότασης Νόμου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη στήριξη των ανέργων επικέντρωσε τη δική του παρέμβαση το μέλος της Τοπικής Γραμματείας του σχήματος Θ. Πατζατζής που τόνισε ότι κεντρική στόχευση της προγραμματικής πρότασης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι η χορήγηση χωρίς προϋποθέσεις και η αύξηση του ποσού του επιδόματος ανεργίας τουλάχιστον στο 80% του βασικού μισθού και για όσο διάστημα διαρκεί ο χρόνος ανεργίας, ενώ παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η ανεργία αναμένεται να προσεγγίσει το 30% κατά το 2012, την ίδια ώρα που παρατηρείται άυξηση των αστέγων κατά 25%.

Ως βασική εκδοχή του Μνημονίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρουσίασε τον «Καλλικράτη» ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» Α. Πουλιάσης αντιπαραβάλλοντας στην δραστική περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων και την ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών και αρμοδιοτήτων, έναν Δημοκρατικά αποκεντρωμένο και συμμετοχικό Δήμο που θα στέκεται δίπλα στους δημότες, όχι με φιλανθρωπίες αλλά με ισχυρές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Η Τοπική Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έδωσε στη δημοσιότητα δυο φυλλάδια με στόχο την προβολή των θέσεων και προτάσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο αλλά και ονομαστικό κατάλογο με 73 Περιστεριώτες και Περιστεριώτισσες που συνυπογράφουν την Εκλογική του Διακήρυξη.

Στη συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Τοπικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Περιστερίου συμμετείχαν εκπρόσωποι του Τοπικού και διαδημοτικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, ενώ χαιρέτησαν με παρεμβάσεις τους  οι υποψήφιοι Βουλευτές Β΄ Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β. Ασημακόπουλος, Π. Κουρουπλής και Γ. Τόλιος.

Μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν τη συνέντευξη ήταν οι τ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Κ. Βλάχος και Σ. Αλεξοπούλου, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Περιστερίου Χ. Γαβαλάς,  και ο Αρχιτέκτονας και παλαιός μπασκετμπολίστας του ΓΣΠ Γ. Κομματάς.

Περιστέρι, 23/4/2012