Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/04/2012

Συνέντευξη του Δ.Παπαδημούλη στο ρ/σ «Flash»

Μιλώντας στο ρ/σ «Flash» (κ.Αναστασάκος - κ.Ευαγγελάτος), ο  υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Γυρνώντας το τελευταίο διάστημα στις γειτονιές της ΒΆ Αθήνας παρατηρώ ότι υπάρχει ένα ισχυρό ανοδικό ρεύμα εμπιστοσύνης για τον ΣΥΡΙΖΑ που θα εκφραστεί και στην κάλπη και στο οποίο συνενώνονται και πολίτες που δεν είχαν ψηφίσει ποτέ αριστερά.

Οι λόγοι της ανοδικής τάσης είναι ότι είχαμε μια καθαρή και έντονη αντιπολίτευση στην πολιτική του μνημονίου. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι πασχίζουμε με ειλικρίνεια και συνέπεια για την ενότητα και τη συσπείρωση στο χώρο της αριστεράς και των ευρύτερων αντιμνημονιακών δυνάμεων. Ο τρίτος λόγος δε ζητούμε ψήφο διαμαρτυρίας αλλά εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης με μια άλλη πλειοψηφία και να βρεθούν στα έδρανα της μειοψηφίας η κοινοπραξία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Ο Τσίπρας και όλοι μας είχε την ευκαιρία όλες αυτές τις μέρες που προκλήθηκε αυτός ο τεράστιος θόρυβος δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ πολλές επιθέσεις και κατάφερε να διευκρινίσει απολύτως το θέμα. Κάτι που έγινε και χθες στην διακαναλική στο Ζάππειο. Εμείς διεκδικούμε μια κυβέρνηση με πρόγραμμα αριστερό αντιμνημονιακό. Σε μια τέτοια κυβέρνηση με ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν θεωρούμε παρτενέρ τον κ. Καμμένο και το κόμμα του γιατί έχουμε μεγάλες πολιτικές και προγραμματικές διαφορές. Αν συγκροτηθεί με την ψήφο του λαού η δυνατότητα μιας τέτοιας πλειοψηφίας και μια τέτοιας κυβέρνησης, αν πάρουμε την εντολή από τον κ. Παπούλια, τότε το μπαλάκι πηγαίνει στον Φώτη, την Αλέκα, τους Οικολόγους να δεχθούν αυτό που αρνήθηκαν προεκλογικά, είτε με συμμετοχή στην κυβέρνηση ή έστω με στήριξη της.

Αν θα μας δώσει ανοχή ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ή του Καμμένου είναι δικό τους θέμα. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να παζαρέψουμε συμμετοχή στην κυβέρνηση με το κόμμα του κ. Καμμένου και γιΆ αυτό είναι αθλιότητες αυτά που λέει ο κ. Σαμαράς χέρι-χέρι με τον κ. Βενιζέλο ότι τάχα υπάρχει συμφωνία Τσίπρα – Καμμένου για συγκυβέρνηση. Αυτοί έχουν παντρευτεί μεταξύ τους, έχουν υπογράψει το μνημόνιο, έχουν στείλει μαζί την ίδια επιστολή που λέει θα εγγυηθούμε απαρέγκλιτα την εφαρμογή, έχουν συνάψει προγαμιαίο σύμφωνο για την επομένη των εκλογών, λέγοντας ο Βενιζέλος ότι είμαι διατεθειμένος να δεχθώ πρωθυπουργό Σαμαρά και εξαφανίζοντας ο Σαμαράς την ορολογία περί αυτοδυναμίας.

 Εδώ και πέντε μέρες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έχουν βαλθεί να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι τάχα υπάρχει συμφωνία Τσίπρα – Καμμένου για συγκυβέρνηση για αυτό επιμένω και εξηγώ για το θέμα. Όσο μας επιτίθενται εμείς χαιρόμαστε δεν έχουμε κανένα σύνδρομο άμυνας.

Όσο βλέπουμε τον Σαμαρά και Βενιζέλο να κάνουν σφοδρές επιθέσεις στον Τσίπρα σε μια προσπάθεια να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας λέω πάμε πολύ καλά. Όσο βλέπω κάποια κανάλια που ήταν «μνημονιακότερα» του μνημονίου και «τροικανότερα» της τρόικας να λυσσομανούν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέω πάμε πολύ καλά.

Κυβέρνηση θα υπάρξει. Αυτά τα περί ακυβερνησίας είναι μυθεύματα και προπαγανδιστικά επιχειρήματα των συνέταιρων του μνημονίου που προσπαθούν τον θυμό των πολιτών να τον σκεπάσουν με τον φόβο. Το ερώτημα είναι τι κυβέρνηση θα υπάρξει. Ο κ. Βενιζέλος πιέζει, εκφοβίζει, εκλιπαρεί γιατί το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να πάρει ποσοστό ενδεχομένως και χαμηλότερο από το ποσοστό που συγκέντρωσε το 1974. Αλλά ας σκεφτεί γιατί κινδυνεύει από αυτό. Γιατί  το κόμμα Βενιζέλου είναι τόσο  μεταλλαγμένο, τόσο δεξιό που δεν έχει καμία σύγκριση με τις διακηρύξεις και την διαδρομή του ΠΑΣΟΚ. Το να πάνε όσο το δυνατόν πιο κάτω τα κόμματα του μνημονίου ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θα είναι καλό για τον τόπο.

 Όσο πιο χαμηλά είναι αυτοί οι δύο, τόσο το καλύτερο. Και φυσικά όχι να στραφεί ο κόσμος στον ναζισμό και την άκρα δεξιά αλλά να ψηφίσει αριστερά, προοδευτικά, αντιμνημονιακά, γιατί τα άλλα είναι αντιμνημονιακή «μαϊμού». Το να βρίζει κανείς την Μέρκελ και να ψηφίζει την σβάστικα είναι για ψυχίατρο.

To Γραφείο Τύπου