Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/09/2006

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Σουφλιά για την κατάργηση των συνδικαλιστικών παρατάξεων στο Δημόσιο

Δήλωση του Δ.Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Σουφλιά για την κατάργηση των συνδικαλιστικών παρατάξεων στο Δημόσιο, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Ο κ. Σουφλιάς αξιοποιεί, ως άλλοθι, τον νοσηρό κομματισμό που κυριαρχεί στη δημόσια διοίκηση, για να προτείνει την κατάργηση των συνδικαλιστικών παρατάξεων. Ξεχνά, όμως, ότι τον κομματισμό στη δημόσια διοίκηση δεν τον οικοδόμησε η συνδικαλιστική δράση, αλλά οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν το Δημόσιο για να εξυπηρετήσουν ρουσφετολογικά τις εκλογικές τους πελατείες. Ξεχνά, επίσης, ότι οι δυνάμεις του δικομματισμού επιχειρούσαν και επιχειρούν να χρησιμοποιούν τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, τις οποίες πολιτικά επηρεάζουν, για τη στήριξη των κυβερνητικών πολιτικών.

Να επισημάνουμε επίσης ότι δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα του 2006 υπουργός κυβέρνησης να παρεμβαίνει τόσο ωμά και προκλητικά σε ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος. Τέτοιες παρεμβάσεις θυμίζουν άλλες, σκοτεινές εποχές και γι' αυτό τις καταδικάζουμε απερίφραστα.

To Γραφείο Τύπου