Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/05/2008

Πολλαπλά κατηγορούμενη η Κυβέρνηση της Ν.Δ. για περιβαλλοντοκτόνες πολιτικές

Ο ΣΥΝ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για έναν Οικολογικό Χάρτη των Βαλκανίων

Επισκεπτόμενος την 'Αρτα, ο Πάνος Τριγάζης, μέλος της ΚΠΕ και υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ, παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Είναι θλιβερή η στάση του ΥΠΕΧΩΔΕ. Όχι μόνο προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε σχέση με την καταδίκη της Ελλάδας από τον ΟΗΕ για μη συμμόρφωση με το Πρωτόκολλο του Κιότο αλλά πιάστηκε και αδιάβαστο, στην ολοσέλιδη ανακοίνωση που δημοσίευσε, αναφέροντας ότι δεν μετέχουν η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα ενώ ιδιαίτερα η συμμετοχή της πρώτης είχε κρίνει το 2004 τη θέση σε ισχύ της συμφωνίας.

Είναι πολλαπλά κατηγορούμενη η κυβέρνηση της Ν.Δ. για περιβαλλοντοκτόνες επιλογές, ενώ τώρα «φλερτάρει» και με την πυρηνική ενέργεια.

Ο ΣΥΝ και ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά των επιλογών αυτών. Δεν αρκεί ένα χωριστό Υπουργείο Περιβάλλοντος, που εμείς ζητούμε εδώ και χρόνια, χρειάζονται και ριζικά διαφορετικές πολιτικές για το περιβάλλον και την ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται όλο και περισσότερο η διεθνής διάσταση του οικολογικού αγώνα και ως σύγχρονη, ριζοσπαστική αριστερά δίνουμε αυτό τον αγώνα στο παγκόσμιο, ευρωπαϊκό, μεσογειακό και βαλκανικό επίπεδο. Ειδικότερα για τα Βαλκάνια ο ΣΥΝ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για έναν Βαλκανικό Οικολογικό Χάρτη».

To Γραφείο Τύπου