Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/01/2006

Ο ΣΥΝ για την Κυβερνητική Επιτροπή

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, αναφερόμενος στη σημερινή Κυβερνητική Επιτροπή και στα φαινόμενα αισχροκέρδειας και ακρίβειας στην αγορά , έκανε την εξής δήλωση:

«Δυστυχώς , το κύμα κακοκαιρίας που έχει ξεσπάσει σε όλη τη χώρα, έχει γίνει αφορμή ώστε, με την ανοχή και την κάλυψη της κυβέρνησης, να πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας, τα οποία έχουν ως συνέπεια τη λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά το καρτέλ των διυλιστηρίων και των εταιρειών εμπορίας πετρελαίου, που έχουν εκτινάξει στα ύψη τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και της βενζίνης, εκμεταλλευόμενοι έτσι τις καιρικές συνθήκες για την άντληση υπερκερδών σε βάρος του καταναλωτικού κοινού. Την ίδια ώρα, την αγορά σαρώνει ένα νέο κύμα ακρίβειας σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, πρώτα απ' όλα τα κρέατα, τα τρόφιμα και τα οπωροκηπευτικά, με πρόσχημα τις ελλείψεις λόγω καιρικών συνθηκών.

Η Κυβερνητική Επιτροπή, που πραγματοποιήθηκε σήμερα με την παρουσία του κ. Καραμανλή, αντί να λάβει, έστω και τώρα, άμεσα δραστικά μέτρα για την πάταξη της αισχροκέρδειας, της κερδοσκοπίας και της ακρίβειας, περιορίστηκε σε αλαζονικά αυτοεγκώμια των υπουργών για το έργο τους.

Ακόμα χειρότερα, η Κυβερνητική Επιτροπή, ούτε καν ασχολήθηκε με το επείγον αίτημα της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης για τους χαμηλόμισθους , τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους άνεργους, όταν αυτό το επίδομα αποτελεί, στις σημερινές συνθήκες, για πολλά από τα νοικοκυριά της χώρας μας, θέμα κυριολεκτικά επιβίωσης.

Δυστυχώς, με την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, ακόμα και οι άσχημες καιρικές συνθήκες, αποτελούν άλλη μια ευκαιρία για να πλουτίζουν πιο πολύ οι λίγοι και να υποφέρουν ακόμα περισσότερο τα πιο φτωχά και αδύνατα στρώματα της κοινωνίας μας.»

To Γραφείο Τύπου