Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/05/2008

Αλληλεγγύη με τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Mιανμάρ

Σε σχέση με την εντεινόμενη τραγωδία του λαού της Μιανμάρ (Βιρμανίας), το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

Καταγγέλλουμε την στρατιωτική χούντα της Μιανμάρ για το νέο μαζικό έγκλημα που διαπράττει σε βάρος του λαού της σκληρά δοκιμαζόμενης αυτής χώρας από την πρόσφατη καταστροφική επέλαση του κυκλώνα «Ναργκίς».

Στις δεκάδες χιλιάδες νεκρών των πρώτων ημερών προτίθενται καθημερινά νέες μεγάλες απώλειες ανθρώπινων ζωών, που οφείλονται, όχι μόνο στην πλήρη αδυναμία του καθεστώτος να βοηθήσει τους πληγέντες, αλλά και στα μεγάλα εμπόδια που προβάλει καθυστερώντας και περιορίζοντας τη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια. Επιπλέον δεν δίστασε το δικτατορικό καθεστώς να προχωρήσει στο ψευτο-δημοψήφισμα που είχε προγραμματίσει πριν από την τραγωδία, χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης προς τους πολίτες και τη βοήθεια που το ίδιο το καθεστώς διαχειρίζεται προκειμένου να προσέλθουν στις κάλπες και να συναινέσουν στα αντιδημοκρατικά του σχέδια.

Απαιτείται να μπει φραγμός τώρα στους αδίστακτους δικτάτορες. Το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης με τον δοκιμαζόμενο Βιρμανικό λαό και τις δημοκρατικές του δυνάμεις πρέπει να δυναμώσει και η διεθνής κοινότητα να παρέμβει με πολιτικά μέσα για την άμεση χορήγηση επαρκούς βοήθειας απευθείας στους πολίτες, με  ευθύνη διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να συμβάλλει σʼ αυτή την κατεύθυνση στο πλαίσιο του ΟΗΕ και της ΕΕ.

To Γραφείο Τύπου