Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/05/2008

Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με το ανέφικτο της ανάκτησης του ελέγχου του ΟΤΕ από το Δημόσιο μετά τη συμφωνία με την Deutsche Telecom, ο Ανδρέας Καρίτζης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η θέση του ΣΥΝ στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ είναι σαφής και κρυστάλλινη. Ο ΟΤΕ είναι στρατηγικής σημασίας επιχείρηση και ως εκ τούτου η εληνική κοινωνία πρέπει να είναι σε θέση, συντεταγμένα και δημοκρατικά, να αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον του. Με αυτή την έννοια ο δημόσιος χαρακτήρας του ΟΤΕ είναι αδιαπραγμάτευτος.  

Καταρχήν, ο ΣΥΝ επικεντρώνεται στην αποτροπή της εκχώρησης του ελέγχου του ΟΤΕ που επιχειρεί αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση.

Επίσης, διεκδικούμε την ανάκτηση τουλάχιστον του 51% των μετοχών απο το δημόσιο και την αλλαγή του προσανατολισμού της λειτουργίας του με στόχο ένα αναπτυξιακό και κοινωνικό σχέδιο, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και την επιρροή των ιδιωτικών συμφερόντων.

Είναι σαφές ότι η θέση μας αυτή, όπως και το σύνολο των θέσεών μας στα μεγάλα ζητήματα του τόπου, συνιστούν ένα πρόγραμμα ρήξης με το νεοφιλελεύθερο πλαίσιο και εντάσσεται σε μια ριζικά διαφορετική πορεία της χώρας.

Το ζήτημα του δημόσιου ελέγχου του ΟΤΕ δεν είναι λογιστικό, αλλά βαθιά πολιτικό. Δεν υπάρχουν πράγματα που δεν γίνονται, αντίθετα δεν γίνονται όσα δεν παλεύουμε για να πραγματοποιηθούν.

Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση και προσπάθεια για τη διαμόρφωση των απαραίτητων συσχετισμών. Εμείς σε αυτό δοκιμαζόμαστε και καλούμε τους πάντες να συμβάλλουν ουσιαστικά, μακριά από νουθεσίες για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει.   

To Γραφείο Τύπου