Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/05/2008

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ, σχετικά με τις επιθέσεις εθνικιστών ενάντια σε οδηγούς φορτηγών με πινακίδες της ΠΓΔΜ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ καταδικάζει τις ρατσιστικού και εθνικιστικού χαρακτήρα βίαιες συμπεριφορές ανεγκέφαλων ακροδεξιών τραμπούκων ενάντια σε οδηγούς φορτηγών με πινακίδες προερχόμενες από την ΠΓΔΜ.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τις οργανωμένες ομάδες που το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην περιοχή της Λάρισας και της Βόρειας Ελλάδας, με λογικές «φαρ ουέστ»,  έχουν πυκνώσει τις απροσχημάτιστες και απρόκλητες επιθέσεις τους ενάντια σε εργαζόμενους της γειτονικής χώρας, που δουλεύουν για το μεροκάματο τους.

Επισημαίνουμε ότι ο επικίνδυνος χαρακτήρας του εθνικιστικού φανατισμού αποκαλύπτεται ξεκάθαρα από το γεγονός της απειλής χρήσης μαχαιριών ενάντια στους οδηγούς και στον εξαναγκασμό τους να αφαιρέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι η διεθνιστική αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους και η συναδέλφωση και ειρηνική συνύπαρξη των λαών θα υπερισχύσουν τελικά κάθε εθνικιστικής και μισαλλόδοξης πράξης που παρουσιάζει στη διεθνή κοινή γνώμη μια τεχνητή αποκρουστική εικόνα για τον ελληνικό λαό. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες των δύο χωρών δεν επιτρέπεται να μετατρέπονται σε θύματα σκοπιμοτήτων ή διακρατικών διενέξεων».

Τμήμα Δικαιωμάτων