Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/05/2008

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Στυλιανίδη για την χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων

Ο κ. Στυλιανίδης, και με τις χθεσινές εμπρηστικές δηλώσεις του ότι θα διακόψει την χρηματοδότηση όσων Πανεπιστημίων δεν έχουν καταθέσει έως τις 31 Μαΐου τετραετείς οικονομικούς προγραμματισμούς, συνεχίζει να προκαλεί την Πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και το κοινό αίσθημα.

Πέρα από την προφανή εκβιασμό, προκαλεί εντυπώσεις και η έλλειψη σοβαρότητας με την οποία το ίδιο το ΥΠΕΠΘ αντιμετωπίζει του Νόμους που η κυβέρνησή του ψήφισε παρά την καθολική αντίδραση των φοιτητών και των Πανεπιστημιακών.

Αυτή η εκδήλωση «τσαμπουκά», όπως και η «θεραπεία σοκ» που κατά τον κ. Στυλιανίδη θα επέφερε στο δημόσιο Πανεπιστήμιο η ίδρυση ιδιωτικών, εντάσσεται σε μια στρατηγική κλιμάκωσης της καταρράκωσης της δημόσιας και δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενόψει της αναγνώρισης των ΚΕΣ.

Ο κ. Στυλιανίδης ποντάρει στην υποτιθέμενη κόπωση του Πανεπιστημιακού κινήματος, που όμως θα του αποδείξει και αυτή τη φορά ότι θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους το δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Τμήμα Παιδείας