Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/05/2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με το Συντονιστικό Όργανο Πυροπλήκτων νομού Ηλείας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Αλ. Αλαβάνος έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Είχαμε μια συνάντηση με το Νομάρχη και τους Δημάρχους Πύργου και Αμαλιάδος. Ήταν μια συνάντηση απογοητευτική. Θέλω να πω ότι δυστυχώς η Ηλεία αλλά και άλλα μέρη της Ελλάδας είναι μέσα στις φλόγες σήμερα και είναι φλόγες που δεν προκαλούν την ευαισθησία και την στήριξη του κόσμου. Είναι φλόγες αδιαφορίας, φλόγες ανικανότητας και φλόγες ενός ακραίου κομματισμού της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που δεν αξιοποίησε τουλάχιστον τη δυνατότητα να υπάρξει μια άλλη πορεία μετά από την καταστροφή που έγινε.

Εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται ένας άλλος σχεδιασμός, χρειάζεται μια ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού, χρειάζονται χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να γίνουν τα έργα υποδομής, προκειμένου να υπάρξει κατεπειγόντως χωροταξικό σχέδιο, προκειμένου να γίνει κατεπειγόντως δασολόγιο, κτηματολόγιο μέσα στην Ηλεία και να υπάρξουν όλα εκείνα τα μέσα που θα την οδηγήσουν σε μια ήπια άλλου τύπου ανάπτυξη. Ταυτόχρονα να υπάρξει ανταπόκριση σε φλέγοντα προβλήματα σήμερα του πληθυσμού στην Ηλεία, είτε των αγροτών που δεν παίρνουν τις αποζημιώσεις, είτε των κτηνοτρόφων που δεν πληρώνονται για τις ζωοτροφές με συνέπεια να έχουν απολυμένα τα κοπάδια και  να καταστρέφουν ό,τι μικρό πάει να ξαναγεννηθεί και όλων αυτών που έχουν χάσει ή έχουν μεγάλες καταστροφές στις κατοικίες τους.

Τέλος, θέλω να πω ότι η φοβερή αποτυχία της κυβέρνησης φαίνεται από το γεγονός ότι υπάρχει Ταμείο για την Αποκατάσταση των Ζημιών που φτάνει τα 170 εκατ. ευρώ και την ίδια στιγμή είναι τέτοιοι οι όροι που μπαίνουν σε όσους έχουν υποστεί ζημιές που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν τα λεφτά αυτού του ταμείου.

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα πάρει πρωτοβουλία σε νομοθετικό πλαίσιο με συγκεκριμένη πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Ηλεία την οποία εμείς θέλαμε να την συνυπογράψουν και τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, δηλαδή και το ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, πράγμα το οποίο θα τους προτείνουμε.

ΚΑΦΥΡΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ):  Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την καλοσύνη που είχε μας δεχθεί να του εκθέσουμε τα προβλήματα που αφορούν τις πυρόπληκτες περιοχές του Νομού μας και είχαμε την ευκαιρία συζητώντας τόση ώρα μαζί του να μιλήσουμε για την αποκατάσταση του αγροτικού τομέα που αντιμετωπίζει χιλιάδες προβλήματα, να μιλήσουμε για την αποκατάσταση του οικιστικού τομέα που εκεί τα προβλήματα είναι τεράστια και γενικότερα να μιλήσουμε για το θέμα των επιχειρήσεων, για το θέμα το μεγάλο της απασχόλησης που δυστυχώς με τα μέτρα τα οποία καθυστερούν εννέα μήνες μετά το πέρας της καταστροφικής λαίλαπας να μην έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες χορήγησης της εκροής μαύρων χρημάτων από το ταμείο αλληλοβοηθείας του κ. Μολυβιάτη. Ο κόσμος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, υπάρχει διατάραξη στον κοινωνικό και στον οικονομικό ιστό της περιοχής μας και πρέπει πάση θυσία να ληφθούν μέτρα προτού να είναι αργά. Θεωρούμε ότι τα μέτρα  τα οποία εξαγγέλλει η κυβέρνηση είναι με πολύ αργούς ρυθμούς και δεν βοηθούν στην αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.

To Γραφείο Τύπου