Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/05/2008

Δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπεύθυνου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΣΥΕ για την μεγάλη αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία το Μάρτη

«Αν στη μεγάλη, κατά 7,9 %, αύξηση το Μάρτη, σε ετήσια βάση, του δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία, συνυπολογίσουμε και την εγχώρια ενδημική κερδοσκοπία, τότε βγαίνει  αβίαστα το συμπέρασμα ότι στους επόμενους μήνες αναμένεται ένα νέο, εκτός ελέγχου και κυβερνητικών προβλέψεων, κύμα αύξησης του πληθωρισμού και της ακρίβειας, που θα εξουθενώσει περαιτέρω τα λαϊκά εισοδήματα.

Αυτή την ώρα χρειάζονται να ληφθούν, λόγω της έκτακτης κατάστασης, ειδικά έκτακτα μέτρα  ελέγχου των τιμών και πρώτα απʼ όλα η χορήγηση σημαντικού διορθωτικού ποσού, πάνω από τις πενιχρές αυξήσεις λιτότητας, για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση με την πολιτική της όχι μόνο γίνεται θεατής της ακρίβειας στις αγορές, αλλά και με τις αποφάσεις της γίνεται εμπρηστής της ακρίβειας.

Μόνο ένα μεγάλο ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων μπορεί αυτή την ώρα να σπάσει το φαύλο κύκλο λιτότητας-ακρίβειας, που λεηλατεί τα λαϊκά εισοδήματα».  

To Γραφείο Τύπου