Skip to main content.
13/05/2008

1η Αποστολή Αλληλεγγύης στον Κουβανικό λαό από τη Νεολαία Συνασπισμού

Την πρώτη της αποστολή αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό πραγματοποιεί η Νεολαία Συνασπισμού από την Τρίτη 13 Μαίου έως την Τετάρτη 21 Μαίου.  Η αποστολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Συνασπισμό, την Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα και την Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας (UJC).

H αποστολή αποτελείται από 22 άτομα και έχει ως επικεφαλής το Γιάννη Μπουρνού (Μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Υπεύθυνο του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του κόμματος) και τον Κώστα Ζαχαριάδη (Μέλος της Γραμματείας του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΝ, Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων της Νεολαίας). Συμμετέχουν επίσης στελέχη της Γραμματείας και του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΝ, καθώς και μέλη της Οργάνωσης από τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κατερίνη και τη Χαλκίδα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κούβα η αποστολή θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με αντιπροσωπείες της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κούβας και του Κεντρικού Συμβουλίου της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας, καθώς και με συνδικαλιστικές, αυτοδιοικητικές και φοιτητικές ενώσεις της χώρας. Επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, στην έδρα της Κ.Ε. του ΚΚ Κούβας, στο Μνημείο του Χοσέ Μαρτί, την επαρχία Pinar del Rio, την Ιατρική Σχολή και τη Σχολή Καθηγητών Τέχνης της Αβάνας, καθώς και σε σχολείο παιδιών με κινητικά προβλήματα. Ιδιαίτερη στιγμή της αποστολής αποτελεί η συνάντηση με συγγενείς των 5 Κουβανών κρατουμένων στις ΗΠΑ, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαίου.     

Η αποστολή αυτή φιλοδοξεί αφενός να πάρει μια γεύση από τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και πυκνές εξελίξεις που συμβαίνουν στη χώρα το τελευταίο διάστημα, καθώς και να «ανοίξει το δρόμο» για περισσότερες και τακτικότερες μαζικές αποστολές της Νεολαίας Συνασπισμού σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου εξελίσσονται εναλλακτικά, αντινεοφιλελεύθερα κοινωνικοπολιτικά εγχειρήματα.  

Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του Κ.Σ. της Νεολαίας Συνασπισμού