Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/05/2008

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, σχετικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Αντώναρου σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ

"Ο κ. Αντώναρος κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, όπως καταγράφεται σταθερά στις έρευνες της κοινής γνώμης είναι αντίθετοι με το ξεπούλημα του ΟΤΕ στην Γερμανική Deutsche Telekom.

Η επίκληση του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ είναι εντελώς υποκριτική, γιατί σʼ αυτό δεν προβλέπεται η εκχώρηση του management του ΟΤΕ που προωθεί σήμερα η κυβέρνηση και προσπαθεί να το κρύψει επικαλούμενη την λεγόμενη «συνδιοίκηση» του ελληνικού δημοσίου και των γερμανών στον ΟΤΕ, που στην ουσία της είναι αποκλειστική και μονομερής διοίκηση από την Deutsche Telekom.

Τα λεγόμενα από την κυβέρνηση περί διατήρησης δικαιώματος βέτο του ελληνικού δημοσίου για κρίσιμες αποφάσεις της διοίκησης του ΟΤΕ είναι αέρας κοπανιστός, αφού αυτό το δικαίωμα δεν είναι συμβατό με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία που στις περιπτώσεις ιδιωτικοποίησης απορρίπτει τη λεγόμενη «χρυσή μετοχή» του δημοσίου, που θα μπορούσε να έχει δικαιώματα βέτο."

To Γραφείο Τύπου