Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/05/2008

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης κ. Πρ.Παυλόπουλου για κατάθεση σχεδίου νόμου σχετικά με τη δυνατότητα ιεραρχικής ανέλιξης των υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Η κυβέρνηση επιχειρεί να φαλκιδεύσει τη μονιμότητα στο δημόσιο με πλάγιο τρόπο μετά το φιάσκο της αντιδραστικής συνταγματικής αναθεώρησης που επιχείρησε και απέτυχε παταγωδώς.

Αφού δεν κατάφερε, χάρη στους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων να περάσει την συνταγματική αναθέωρηση και την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο, σήμερα την προωθεί χρησιμοποιώντας την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος ανέλιξης στη διοικητική ιεραρχία των υπαλλήλων με σύμβαση αορίστου χρόνου. Το ερώτημα είναι γιατί δεν μονιμοποιεί αυτή την κατηγορία υπαλλήλων - μια πράξη που θα αποκαθιστούσε μια διάκριση ανάμεσα στους εργαζόμενους στο δημόσιο - λύνοντας αυτομάτως το πρόβλημα της ανέλιξης που επικαλείται;

Δεν προβαίνει η κυβέρνηση σε μια τέτοια κίνηση, γιατί ο βασικός της σκοπός είναι η κατάργηση της μονιμότητας. Για να το επιτύχει χρησιμοποιεί προσχηματικά τα πραγματικά προβλήματα που η ίδια η πρακτική της έχει δημιουργήσει.

Ο ΣΥΝ παλεύει για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων αορίστου χρόνου και όλων των εκτάκτων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες και άρα ένταξη όλων στη διοικητική ιεραρχία, κατοχυρώνοντας έτσι τη μόνιμη ενιαία σχέση εργασίας στο δημόσιο.

Ο ΣΥΝ θα υπερασπιστεί σθεναρά αυτονόητα δικαιώματα που έχει κατακτήσει όλος ο ελληνικός λαός και θα βρεθεί απέναντι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης με όλες του τις δυνάμεις.  

To Γραφείο Τύπου