Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/05/2008

Σχετικά με τις χθεσινές ομιλίες των κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

«Ο κ.Καραμανλής, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανε, δεν έπεισε  πως στην πράξη «ελεύθερη αγορά δεν σημαίνει ασύδοτη αγορά». Το βιώνουν άλλωστε καθημερινά οι εργαζόμενοι που ζουν υπό το καθεστώς της συνεχούς εργασιακής ανασφάλειας και τα νοικοκυριά που έχουν πνιγεί από τα χρέη και την ακρίβεια.

Ο νεοφιλελευθερισμός που υπηρετεί ο κ.Καραμανλής ιδιωτικοποιεί τα κέρδη και κρατικοποιεί τις ζημιές. Είκοσι χρόνια υψηλών, σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε., ρυθμών ανάπτυξης της χώρας δεν μεταφράσθηκε σε βελτίωση της θέσης των πολλών, αλλά σε συγκέντρωση του πλούτου σε λίγους.

Για όλα αυτά ο Πρωθυπουργός, βέβαια, δεν ανέφερε κουβέντα.

Σε σχέση τώρα με την ομιλία του κ.Παπανδρέου η πρότασή του για την μη φορολόγηση των κερδών που δήθεν θα επανεπενδύονται μας θυμίζει το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, που έδωσε τη δυνατότητα σε ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων με τεράστια κέρδη να μην φορολογούνται.

Η εικόνα της συναίνεσης των δύο εταίρων του δικομματισμού μπροστά στους εκπροσώπους των βιομηχάνων είναι γνωστή και επιβεβαιώνεται καθημερινά.

Ο ΣΥΝ βρίσκεται απέναντι σε αυτή τη συμμαχία και αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για να οργανώσει τις αντιστάσεις των εργαζομένων και της νεολαίας για την ικανοποίηση των αναγκών τους».

To Γραφείο Τύπου