Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/05/2008

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Τριτέκνων

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, o υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  Βʼ Πειραιά, Π. Λαφαζάνης, το μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος για την εργατική πολιτική Δημ. Στρατούλης, και η συντονίστρια του Τμήματος Γυναικών του ΣΥΝ, Δέσποινα Σαγγανά, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Τριτέκνων και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού το 2004 για την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στον νόμο των πολυτέκνων αποδείχθηκαν ένα ακόμη από τα πολλά προεκλογικά πυροτεχνήματα για την υφαρπαγή της ψήφου χιλιάδων ανθρώπων. Οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης φάνηκαν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου, πέρσι τον Ιούλιο, και η κυβερνητική πλειοψηφία την καταψήφισε.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό πρόβλημα στηρίζοντας και ενισχύοντας όσους επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί και ιδιαίτερα το τρίτο παιδί.

Ο ΣΥΝ στηρίζει τα αυτονόητα αιτήματα των τριτέκνων, διεκδικώντας παράλληλα μια ολοκληρωμένη οικογενειακή πολιτική κοινωνικής φροντίδας και τη στήριξη των νέων ζευγαριών στα πρώτα τους βήματα.

To Γραφείο Τύπου