Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/01/2006

Αποσπάσματα από την ομιλία του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν.Χουντή σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Μιλώντας σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΣΥΝ ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ, μεταξύ άλλων τόνισε:

Η κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας έχει στην ουσία κηρύξει τον πόλεμο κατά των εργαζομένων, του εισοδήματός τους και των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Προωθεί νεοφιλελεύθερες επιλογές που προετοίμασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, του οποίου και η σημερινή ηγεσία είτε ανέχεται είτε συναινεί στο πλαίσιο του νεοελληνικού δικομματισμού. Η θεματολογία για τη συνταγματική αναθεώρηση που άνοιξαν και τα δύο κόμματα αποτελεί άλλη μια απόδειξη της σύμπλευσής του στην εφαρμογή συντηρητικών πολιτικών. 'Αλλωστε, σ΄ αυτά τα νεοφιλελεύθερα συναινετικά πλαίσια κινούνται και τα περισσότερα σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη.

Για την εκλογή του κ. Γ. Παπανδρέου ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και να του ευχηθώ επιτυχία στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή. Σχετικά με την άποψή μας για τα σημερινά παγκόσμια προβλήματα και τις απόψεις που εξέφρασε ο κ. Παπανδρέου δε θέλω να επαναλάβω όσα σε αναλυτική ανακοίνωση του Υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ αναφέρονται και υπογραμμίζουν ότι μπροστά στα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας επιβάλλεται σαφής ανάληψη ευθυνών για την αντιμετώπισή τους και όχι η αποσιώπηση του κινδύνου για όλη την ανθρωπότητα από τον προληπτικό πόλεμο που έχουν κηρύξει οι ΗΠΑ, καθώς και από τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης με την ηγεμονία τους, στα κοινωνικά προβλήματα, στις δημοκρατικές και ανθρώπινες ελευθερίες σ΄όλο τον κόσμο..

Για τη σημερινή συνέντευξη στην εφημερίδα τα ΝΕΑ του πρώην Προέδρου του ΣΥΝ ο Νίκος Χουντής δήλωσε:

Δεν επιθυμώ να την σχολιάσω, θέλω όμως για άλλη μια φορά να τονίσω ότι η θέση του Κόμματός μας όπως επικυρώθηκε με μεγάλη πλειοψηφία στο Συνέδριό μας, αλλά και στην πρόσφατη Κ.Π.Ε. είναι ότι με το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας, εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του, οι οποίες ενδυναμώνονται με την πάροδο του χρόνου. Για μας η ήττα των κυβερνητικών πολιτικών, η ήττα του νεοφιλελεύθερου συναινετικού δικομματισμού και η ενίσχυση του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να ανοίξει ένας νέος προοδευτικός δρόμος για τη χώρα. Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, στηρίζοντας την ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων. Όσον αφορά τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, η πολιτική μας είναι με αφετηρία το Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς να υπάρξει συσπείρωση των ευρύτερων δυνατών αριστερών ριζοσπαστικών και οικολογικών δυνάμεων, σε αντιπαράθεση με τις δικομματικές επιλογές και πολιτικές που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την υποβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

To Γραφείο Τύπου