Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/01/2006

Σχετικά με την σημερινή συνεδρίαση της εθνικής επιτροπής απασχόλησης

Σχετικά με την σημερινή συνεδρίαση της εθνικής επιτροπής απασχόλησης ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του δήλωσε τα εξής:

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, με ανοιγμένη την όρεξη από τις θατσερικού τύπου νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ., και από τη διφορούμενη στάση του ΠΑΣΟΚ με τις προτάσεις που κατέθεσε σήμερα στην εθνική επιτροπή απασχόλησης, επιδιώκει να μετατρέψει τους εργαζόμενους της χώρας μας και κυρίως τους νέους σε «σύγχρονους σκλάβους» χωρίς δικαιώματα.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ λειτουργεί ως κοινός εκβιαστής, όταν αφήνει να εννοηθεί ότι, εάν δεν δεχτούν τα συνδικάτα την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι εργοδότες δεν θα δώσουν ικανοποιητικές αυξήσεις στους κατώτερους μισθούς των εργαζομένων για το 2006 ή ότι θα πάρουν όλα τα εργοστάσιά τους να τα πάνε στα Βαλκάνια.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ προκαλεί τους ανέργους, που τους επικαλείται για να πείσει για τις αντεργατικές προτάσεις του, όταν κάθε μήνα πετιούνται στον δρόμο με απολύσεις χιλιάδες εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ.

Οι διοικούντες τον ΣΕΒ αντί να κάνουν τους εισαγγελείς εναντίον των φτωχών χαμηλόμισθων -δήθεν υπέρ των ανέργων - οφείλουν ως κατηγορούμενοι να απολογηθούν για το τι έκαναν τα τεράστια κέρδη τους από τις φούσκες στο χρηματιστήριο, από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, από τους Αναπτυξιακούς Νόμους, από το χαμηλότερο κόστος εργασίας στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση των 15, από τις πιο άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας μέσα στα εργοστάσια πάλι σε σχέση με την Ε.Ε. -15 και από τη μετεγκατάσταση των παραγωγικών τμημάτων τους στα Βαλκάνια και στην Κίνα αφήνοντας χιλιάδες ανέργους πίσω τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες, γιατί με τις αντεργατικές πολιτικές της και με την εφαρμογή του δόγματός της «όλα στις επιχειρήσεις» παράγει «το λίπασμα» που γιγαντώνει την κερδοσκοπική βουλιμία των βιομηχάνων σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.

To Γραφείο Τύπου