Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/05/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΕΡΩΤΟΦΟΒΙΑΣ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της ομοερωτοφοβίας, το Τμήμα Δικαιωμάτων υπογραμμίζει ότι η σημερινή ημέρα μας υπενθυμίζει με οδυνηρό τρόπο τις ποικίλες και σοβαρές διακρίσεις σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των λεσβιών, των ομοφυλοφίλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανσεξουαλικών (ΛΟΑΤ) σε διάφορα πεδία της κοινωνικής, της οικονομικής και της πολιτικής ζωής της Ελλάδας καθώς και πολλών άλλων χωρών.

Η σεξουαλική ταυτότητα και ο σεξουαλικός προσανατολισμός κάθε ανθρώπου είναι εγγενές στοιχείο της αξίας και της προσωπικότητάς του. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια των ΛΟΑΤ στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες στο πλαίσιο της διεθνιστικής αλληλεγγύης μας για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς ομοερωτοφοβία και με σεβασμό στη σεξουαλικότητα του κάθε ανθρώπου και στη χαρά του έρωτα ανεξαρτήτως φύλου.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να καταβάλει έμπρακτα κάθε προσπάθεια για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤ σε κάθε πεδίο της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένων του συμφώνου συμβίωσης και του γάμου ομοφύλων.

Τμήμα Δικαιωμάτων