Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/05/2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ, ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους Κ. Ησυχο και Λία Φράγκου, μέλη της ΚΠΕ, Θάνο Βασιλόπουλο, Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδ. Υπαλλήλων και Αντώνη Σαλούρο, μέλος της Διοίκησης της εν λόγω Ομοσπονδίας, πραγματοποίησε συνάντηση  σήμερα με τη Διοίκηση του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, αποτελούμενη από τους Θεοδωρίδη Κώστα, Θεοδωροπούλου Χριστίνα και Κούτη Παναγιώτη.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε δηλώσεις:

«Οι  650 έκτακτοι αρχαιολόγοι αποτελούν ίσως το πιο ακραίο παράδειγμα εργασιακής επαγγελματικής εκμετάλλευσης από τις κυβερνήσεις  της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 15 χρόνια. Ενώ η χώρα μας διαφημίζεται από τις κυβερνήσεις ως η χώρα των αρχαιολογικών θησαυρών, όπου οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στα υπόγεια οι επιστήμονες που είναι υπεύθυνοι για τις ανασκαφές, την ταξινόμηση, την καταγραφή και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς βρίσκονται στα «ανθρώπινα υπόγεια», της ημιαπασχόλησης, της ανασφάλειας, της μισθολογικής και συνταξιοδοτικής υποβάθμισης.

Ο Συνασπισμός θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για να βρουν το δίκιο τους οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού, για να αποκτήσουν μόνιμη και σταθερή εργασία οι έκτακτοι αρχαιολόγοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για να δοθεί τέλος στην απαράδεκτη εργασιακή, πολιτική ομηρία των συμβασιούχων αρχαιολόγων στη χώρα μας».

To Γραφείο Τύπου