Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/01/2006

Συνέντευξη Μ.Παπαγιαννάκη στο Ρ/Σ Alpha

Ο Μιχ. Παπαγιαννάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA (Αντ. Κοκορίκος) σχετικά με την πρόταση του Ν. Κωνσταντόπουλου περί συγκρότησης ευρύτερης, εναλλακτικής παράταξης της σύγχρονης ανανεωτικής Αριστεράς, τόνισε:

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος εδώ και καιρό αναπτύσσει έναν προβληματισμό, που φαντάζομαι δεν έχει ακόμα τελειώσει, κι επομένως δεν θάθελα να το σχολιάσω.

Να σας πω το εξής όμως, το οποίο το θεωρώ πολύ σημαντικό. Η συζήτηση για την αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στη χώρα, είναι επίκαιρη. Είναι καλό να νομιμοποιηθεί, δηλαδή να αισθάνεται ο καθένας άνετα να πει την άποψή του, χωρίς να κινδυνεύει να κατηγορηθεί για προσωπική στρατηγική. Κι ας το πιστώσουμε αυτό στο Ν. Κωνσταντόπουλο

Οι περίφημες συμπαρατάξεις με πρόσωπα ή με οργανώσεις-σφραγίδα κ.λπ., έχουν ευτελίσει την έννοια των συνεργασιών.

Είναι εντελώς αυτονόητο σ΄ένα δημοκρατικό καθεστώς να συνεργάζονται πολιτικές δυνάμεις, εάν το θεωρούν σκόπιμο, αν έχουν κοινούς στόχους, εάν υπάρχει κάποια ανάγκη, εάν υπάρχει κάτι επείγον.

Θα μπορούσε ακόμη να προβλέπεται και το πώς φτιάχνεται η κυβέρνηση. Πόση πολυλογία έχει το Σύνταγμα για άλλα θέματα, που είναι δευτερεύοντα. Και για θέματα σημαντικά όπως είναι η οργάνωση της εξουσίας, δεν υπάρχει πρόβλεψη.

To Γραφείο Τύπου