Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/01/2006

Επαφές και συναντήσεις του Αλέκου Αλαβάνου στην Αβάνα

Επιστρέφει σήμερα το βράδυ από την Κούβα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, ο οποίος, μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, ολοκλήρωσε το ταξίδι του στη Λατινική Αμερική.

Ο Αλ.Αλαβάνος είχε επαφές και συναντήσεις στην Αβάνα με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της κουβανικής κυβέρνησης κ. Εουμέλιο Καβαλιέρο και οι υπεύθυνοι Διεθνών Σχέσεων του Κ.Κ. Κούβας κ. Όσκαρ Μαρτίνες και η κ. Καρδινάλ Διέγο.

Επίσης, επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών Κούβας και το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Μελετών Κούβας, όπου πραγματοποίησε συσκέψεις εργασίας.

Κατά τις επαφές αυτές, συμφωνήθηκε να ανοίξει ένας ευρύτατος διάλογος μεταξύ των κομμάτων της Αριστεράς της Λατινικής Αμερικής με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και να αναπτυχθούν διμερείς συνεργασίες τόσο με τον ΣΥΝ όσο και με το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Τέλος, ο Αλ. Αλαβάνος, σε συνέντευξή του στην επίσημη εφημερίδα του Κ.Κ. Κούβας «Granma», τονίζει την ανάγκη ανάπτυξης και διεύρυνσης των σχέσεων, τόσο των δύο λαών, όσο και της ελληνικής με την κουβανική κυβέρνηση.

To Γραφείο Τύπου