Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/05/2008

Με αφορμή τις απόψεις που εξέφρασε η κ. Διαμαντοπούλου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νόμο της Ν.Δ. για τα πανεπιστήμια, το γραφείο τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

Το ΠΑΣΟΚ - μέσω της κυρίας Διαμαντοπούλου - καθιστά σαφές ότι είναι αμετανόητα ενταγμένο στην επιχείρηση της ΝΔ να τινάξει στον αέρα την τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας.

Είναι πλέον φανερό ότι δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που αναδεικνύει ότι η ακύρωση της δικομματικής συναίνεσης για την αναθεώρηση του άρθρου 16 επιβλήθηκε από το εκπαιδευτικό κίνημα. Η αριστερή στροφή μένει κενό γράμμα και επικοινωνιακό κόλπο.

Μετά την οικονομική ασφυξία που επιβάλλεται στα ιδρύματα εδώ και χρόνια απο τις κυβερνήσεις του δικομματισμού - με προφανή στόχο την υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων - τώρα προσπαθούν να τα εντάξουν εκβιαστικά στους κανόνες της αγοράς, αγνοώντας το σύνταγμα και την πρακτική της επιστήμης.

Σε αυτή την προσπάθεια ο δικομματισμός θα βρει απέναντί του για άλλη μια φορά το εκπαιδευτικό κίνημα. Οι αμετανόητοι θαυμαστές της «ελεύθερης αγοράς» θα βρούν απέναντί τους όλους όσοι μοχθούν καθημερινά για την γνώση και την μόρφωση.      

To Γραφείο Τύπου