Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/01/2006

Σχετικά με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης για επανενεργοποίηση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης

Σχετικά με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης για επανενεργοποίηση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης (Τ.Σ.Α.), ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την εργατική πολιτική του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

«Η νεκρανάσταση των Τ.Σ.Α., που είχαν θεσπιστεί με το Νόμο 2639/98 από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε στους ανέργους και στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Από το 1998-2000 που εφαρμόστηκαν τα Τ.Σ.Α. στη χώρα μας, δημιούργησαν μηδαμινή σχεδόν νέα απασχόληση και απέτυχαν παταγωδώς, γιατί οι επιχειρήσεις προσπάθησαν να τα αξιοποιήσουν για να δημιουργήσουν γεωγραφικές περιοχές με υποβαθμισμένους μισθούς και εργασιακές σχέσεις και όχι για να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας πλήρους και σταθερής απασχόλησης.

Είναι σίγουρο , ότι και τώρα οι επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ, θα επιδιώξουν να χρησιμοποιήσουν τα Τ.Σ.Α. ως «Δούρειο Ίππο» για να περάσουν μέσω αυτών σε ορισμένες περιοχές- και μετά σε όλη τη χώρα-τις επιδιώξεις τους για πάγωμα των κατώτερων μισθών και για κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων.

Οι άνεργοι της χώρας μας ζητούν ΤΩΡΑ μέτρα για την ανεργία και όχι να τους χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και οι εργοδότες ως άλλοθι για να κάνουν πόλεμο στους εργαζόμενους και στα μισθολογικά εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα».

To Γραφείο Τύπου