Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/05/2008

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ. ΔΕΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Δ. Αττική ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε τη ΔΕΗ Ελευσίνας και είχε συνάντηση με το Δ/ντή και το σωματείο εργαζομένων.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε:

«Βρεθήκαμε σήμερα στη Δ. Αττική, σε μια περιοχή που είναι ο σκουπιδοτενεκές της πρωτεύουσας, από πλούσιες βιομηχανίες, χωματερή, ρύπανση. Και δυστυχώς δεν φαίνεται στο μέλλον να υπάρχει ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο ορατό, το οποίο να μπορεί να αναστρέψει αυτή την κατάσταση.

Ήρθαμε σήμερα και μιλήσαμε με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Με τους εργαζόμενους στη ΔΕH που έδωσαν έναν πολύ σημαντικό αγώνα το προηγούμενο διάστημα ενάντια στις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης και που ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους αγώνες των τοπικών κοινωνιών, ενάντια στη συμφωνία της ΔΕΗ με τη RWE για τον λιθάνθρακα και κερδίσανε. Και θα δώσουν αγώνες και στο μέλλον μαζί με τους πολίτες προκειμένου να υπάρξει μια άλλη προοπτική ενεργειακής επάρκειας για τη χώρα μας, τη στιγμή που η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο κ. Αλογοσκούφης ξεπουλάνε ό,τι βρουν μπροστά τους. Εκποιούν τα πάντα λόγω κατεδάφισης. Η χώρα κατεδαφίζεται και εκποιείται.

Εμείς θα αντισταθούμε σ΄ αυτή την προοπτική καθώς και στην προσπάθεια να γίνει η ΔΕΗ έρμαιο μεγάλων ιδιωτικών κερδοσκοπικών ομίλων και συμφερόντων. Το πρότυπο των κυβερνήσεων των δύο μεγάλων κομμάτων, ότι η ελεύθερη αγορά μπορεί να αποτελέσει λύση δια «πάσα νόσον», ήταν το πρότυπο που έχει δημιουργήσει την σημερινή κατάσταση. Να μετατραπεί η ΔΕΗ σε ε\έρμαιο μεγάλων ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η συμφωνία που έγινε με τον κ. Μυτιληναίο, προκειμένου να αγοράζει φθηνά εργοστασιακό ρεύμα από τη ΔΕΗ και να πουλάει αυτό που παράγει σε διπλάσια τιμή στο δημόσιο,

Είναι απαράδεκτα όλα αυτά τα φαινόμενα. Είναι σκανδαλώδη. Και αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε μία κυβέρνηση μεγάλων σκανδάλων και μεγάλων συμφωνιών με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους -πολλές απ΄ αυτές κάτω από το τραπέζι- που θέτουν σε κίνδυνο τόσο την προοπτική του τόπου αλλά και την επάρκεια της χώρας μας σε δημόσια αγαθά, γιατί ο ηλεκτρισμός, η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό.

Σε ερώτηση σχετικά με δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου δήλωσε

«Περίμενε κανείς σε μια συζήτηση για τον Μάη του '68 η ανάμνηση των συνθημάτων του Γαλλικού Μάη να φέρει άλλους συνειρμούς και να μην πάμε από το «η φαντασία στην εξουσία» στο «η μονομανία της εξουσίας».

To Γραφείο Τύπου