Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/02/2006

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού

Το τραπεζικό κεφάλαιο που με σκανδαλώδη εύνοια όλων των κυβερνήσεων απομυζά τεράστια κέρδη από τη λεηλασία του ελληνικού λαού, προχωράει τώρα σε νέα ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων στις Τράπεζες και του συνόλου του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Αφού εξασφάλισε τις πλάτες της κυβέρνησης, που με νομοθετικό τρόπο πριν από λίγους μήνες κατάργησε συμβατικές υποχρεώσεις και ασφαλιστικά δικαιώματα, μπαίνει τώρα στην εμπροσθοφυλακή του αντεργατικού «λόμπι», το οποίο έχει ενεργοποιηθεί αυτή την περίοδο και απαιτεί το ξήλωμα θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων και των εργασιακών κατακτήσεων.

Οι τραπεζίτες με τη στάση τους αρνούνται την ΥΠΑΡΞΗ του θεσμού της συλλογικής σύμβασης για όλο τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων. Προσπαθούν να κονιορτοποιήσουν τις συμβάσεις, να κατακερματίσουν τους εργαζόμενους και να διευκολύνουν τη διαμόρφωση εργοδοτικών σωματείων με στόχο την περαιτέρω λεηλασία των εργαζομένων.

Ο ΣΥΝ εκφράζει τη ριζική του αντίθεση και καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις που αφορούν όλους τους εργαζόμενους.

Καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα αυτό το καθεστώς διευκολύνσεων προς τους εργοδότες που καθιστά τη χώρα μας μια κοινωνική έρημο.

Ο ΣΥΝ εκφράζει την αμέριστη συμπαράταξή του στην ΟΤΟΕ και στους τραπεζοϋπαλλήλους, σε όλους τους εργαζόμενους που αυτή την περίοδο πλήττονται από την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου.

Ο ΣΥΝ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια του κεφαλαίου και της κυβέρνησης.

To Γραφείο Τύπου