Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/05/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Αυτές τις μέρες, που στα Λύκεια «...η Ελλάδα αναστενάζει…», ο υπουργός Παιδείας άρπαξε την ευκαιρία να κάνει φτηνή πολιτική. προβάλλοντας για πρώτη φορά μια θέση, που, μέχρι χτες, χλεύαζε. Υποσχέθηκε στις χιλιάδες των φετινών υποψηφίων αλλά και στις εκατοντάδες χιλιάδες μελλοντικών υποψηφίων του αύριο, πως θα καταργήσει τάχα τις εισαγωγικές εξετάσεις. Με την προϋπόθεση βέβαια να αναγνωρισθούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«...Παίρνεις την αλήθεια μου και μου την κάνεις λιώμα...», θα έλεγε ο ποιητής, όμως τα ψέματα τέλειωσαν και δεν περνάνε πια. Τη θέση για την ελεύθερη πρόσβαση σε αποκλειστικά δημόσια, αναβαθμισμένα Πανεπιστήμια, μετά από μια εντελώς διαφορετική, σύγχρονη και αναβαθμισμένη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τη διατύπωσε με πληρότητα και σαφήνεια  από πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που έδινε τη μάχη μέσα κι έξω από τη Βουλή, μαζί με τους «ταραξίες» φοιτητές, τους πανεπιστημιακούς τους δασκάλους, τους γονείς των μαθητών και των φοιτητών και όλο τον λαό  ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16.

Οι γκάφες θα έπρεπε να γίνουν μαθήματα. Όμως οι υπουργοί της Ν.Δ. δείχνουν να το ξεχνούν και να επιμένουν στην υπεράσπιση των ιδιωτικών συμφερόντων, που τους στηρίζουν. Θα πάρουν την απάντηση που ζητούν και πάλι στους δρόμους. Οι αντίπαλοι μας και οι απόντες της μάχης που έρχεται θα κριθούν.

Τμήμα Παιδείας