Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/05/2008

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκος Αλαβάνος επισκέφθηκε σήμερα την πλαζ του Αγ. Κοσμά (Ελληνικό) και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ελληνικού Χρ.Κορτζίδη.

Αμέσως μετά ο Αλ. Αλαβάνος έκανε την εξής δήλωση:

«Νομίζω ότι έχει γίνει μια πάρα πολύ σημαντική δουλειά πέρυσι από το Δήμο του Ελληνικού, το δήμαρχο Χρ. Κορτζίδη, όλη την κοινωνία του Ελληνικού αλλά και όλη την κοινωνία του λεκανοπεδίου. Έχει ανοίξει η πρόσβαση στην παραλία και κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ούτε το Σύνταγμα αλλά ούτε και την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε σχέση με το θέμα του Ελληνικού, ότι δεν προσφέρεται για εμπορικές μισθώσεις ένα δημόσιο αγαθό όπως είναι ο αιγιαλός.

Από κει και πέρα, πρώτον, η αστυνομία και ότι οι κρατικές αρχές οφείλουν να αφήσουν το δήμο να περιποιηθεί την παραλία, και να σταματήσουν να βάζουν προσκόμματα και εμπόδια στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν τα μπάζα που είχαν συνηθίσει επί τόσα χρόνια να ρίχνουν ανεξέλεγκτα οι επιχειρηματίες. Δεύτερον, οφείλει η κυβέρνηση να αφήσει όλη τη διαχείριση του αιγιαλού, όλης της παραλίας στη δημοτική αρχή, όπως γίνεται σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας. Και τρίτον οφείλει να σταματήσει να θεωρεί ως σύμμαχό της το βασίλειο της νύχτας και να στηρίζει τις αυθαιρεσίες που συνεχίζουν να γίνονται στην περιοχή. Αυτή την Κυριακή θα γίνει μια πολύ μεγάλη εκδήλωση στήριξης αυτής της προσπάθειας στην οποία έχει αποδυθεί η δημοτική αρχή του Ελληνικού».

Χρ.Κορτζίδης (Δήμαρχος Ελληνικού).

«Πέρσι με τις κινητοποιήσεις που έγιναν πετύχαμε ορισμένα σημαντικά πράγματα, συνεχίζουμε τώρα την προσπάθεια, τον αγώνα για να σταθεροποιήσουμε αυτά που κατακτήσαμε και να τα διευρύνουμε. Έτσι οργανώνουμε αυτή την κινητοποίηση την Κυριακή στις 25 του μήνα στις 11πμ. Ο σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε την όσο καλύτερα δυνατόν λειτουργία αυτής της πλαζ, απρόσκοπτα, χωρίς εμπόδια από τη μεριά του επιχειρηματία και δεύτερον να επαναεπιβάλουμε τη σφράγιση στην πίστα κάρτινγκ που λειτουργεί παράνομα παρότι έχουμε αφαιρέσει τις άδειες και έχουμε σφραγίσει εκεί τα καταστήματα. Νομίζουμε ότι η αμμουδιά δεν μπορεί να χωρίζεται σε ιδιωτική και κοινόχρηστη, αξιοποιούμε βέβαια αυτή τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που εκτός από τη δική μας περίπτωση ανοίγει και ένα γενικότερο θέμα και για τις υπόλοιπες πλαζ, και όλης της χώρας και εδώ του Σαρωνικού που είναι κλειστές , που πρέπει να πληρώνει ο κόσμος εισιτήριο για να πάει να κάνει ένα μπάνιο. Σε αυτή τη λογική θα κινηθούμε και μόνο με την πλατύτερη συμπαράσταση του κόσμου μπορούμε να πετύχουμε και πιστεύω ότι θα πετύχουμε.»

To Γραφείο Τύπου