Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/05/2008

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ, σχετικά με την πρόσφατη έξαρση των φαινομένων ρατσισμού σε περιοχές της Δυτικής Αττικής

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση βίαιου ρατσισμού στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και την εμπλοκή δυνάμεων της Αστυνομίας μέλη της οποίας φέρεται να έχουν πρωτοστατήσει σε απαράδεκτες και ποινικά κολάσιμες ενέργειες. Καλούμε την ηγεσία της Αστυνομίας να είναι αμείλικτη ενάντια στους αστυνομικούς που φέρεται ότι επιτέθηκαν και χτύπησαν χωρίς λόγο Σύριο πρόσφυγα μικροπωλητή, στην οδό Χέϋδεν και στη συνέχεια μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, όπου συνέχισαν τον ξυλοδαρμό με συναδέλφους τους.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ καταδικάζει απερίφραστα και τη ρατσιστική βία στις γειτονιές του Ρέντη που είχε ως θλιβερό αποτέλεσμα την πρωτοφανή επίθεση με πέτρες και ξύλα εναντίων 7 μεταναστών που βρίσκονταν στο μουσουλμανικό χώρο λατρείας (τζαμί) που χρησιμοποιείται από τους Πακιστανούς μετανάστες των γύρω περιοχών.

Ο ρατσιστικός χαρακτήρας της επίθεσης αποδεικνύεται ανάγλυφα από το ότι οι επιτιθέμενοι τραμπούκοι απείλησαν τους Πακιστανούς «να σηκωθούν και να φύγουν από την Ελλάδα» ενώ προπηλάκισαν και έναν έλληνα γείτονα που βγήκε και διαμαρτυρήθηκε για την επίθεση και τις καταστροφές.

Μάλιστα, ενδεικτικό τω διαστάσεων του προβλήματος είναι το γεγονός ότι είχε προηγηθεί, το προηγούμενο διάστημα, άγρια και αναίτια επίθεση αγνώστων εναντίων ανύποπτων Πακιστανών μεταναστών στην μέση του δρόμου, ένας από τους οποίους τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να διακομιστεί στη συνέχεια στο Τζάνειο.

Όσο το Υπουργείο Εσωτερικών δεν τολμάει να λάβει μέτρα προστασίας των φτωχών και ανυπεράσπιστων μεταναστών, καθίσταται συνένοχο στις παραπάνω πράξεις.

Τμήμα Δικαιωμάτων