Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/05/2008

Δήλωση Δημ. Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, σχετικά με τη μονομερή χορήγηση από τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αυξήσεων στους μισθούς των υπαλλήλων της

Σχετικά με τη μονομερή χορήγηση από τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αυξήσεων στους μισθούς των υπαλλήλων της ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, δήλωσε τα εξής:

«Ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κύριος Αράπογλου δεν φτάνει που μέχρι τώρα δεν έδινε την απαραίτητη εξουσιοδότηση για να ξεκινήσουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για την κλαδική συλλογική σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων, αλλά έρχεται επιπλέον να υπονομεύσει ακόμα περισσότερο αυτό το θεσμό δίνοντας μονομερείς αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στη συγκεκριμένη τράπεζα.

Επειδή όμως ο κύριος Αράπογλου δεν είναι ιδιώτης τραπεζίτης αλλά διορίστηκε σʼ αυτή τη θέση από την κυβέρνηση, ολόκληρη η πολιτική ευθύνη για τους χειρισμούς του, ώστε να μην υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας, ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει αυτή τη μεθόδευση Αράπογλου-κυβέρνησης, με την οποία αποθρασύνουν τους Τραπεζίτες, παρά τα υπέρογκα και προκλητικά κέρδη τους, να πραγματοποιήσουν το παλαιό όνειρό τους για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων τις τράπεζες και την αντικατάστασή τους με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, ώστε να κρατούν υποταγμένους τους εργαζόμενους».

To Γραφείο Τύπου