Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/05/2008

Φακέλωμα με βάση το θρήσκευμα στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, σχετικά με τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές πρακτικές που σημειώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Με αφορμή τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές πρακτικές που σημειώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Πρακτικές αλλών εποχών και αλλών καθεστώτων θυμίζουν οι ενέργειες του πρύτανη του Πανεπιστημόυ Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Μπαγιάτη. Η διανομή πριν από λίγες εβδομάδες στις Γραμματείες των Τμημάτων του Ιδρύματος εμπιστευτικού εγγράφου - με την υπογραφή του πρύτανη - που ζητάει την αποστολή στοιχείων - ονοματεπώνυμο και χώρα προέλευσης - των μουσουλμάνων φοιτητών/-τριων καθώς και των Πομάκων της Θράκης, μόνο ως μια ακραία ρατσιστική και ξενοφοβική πρακτική μπορεί να εκληφθεί. Με λύπη μας αντιλαμβανόμαστε ότι, τέτοιες αντιλήψεις που παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα αναπτύσσονται ακόμα και σε χώρους παιδείας. Θα μας βρουν απέναντί τους.

Ο Συνασπισμός καταδικάζει αυτές τις πρακτικές και ζητάει από την κυβέρνηση και το ΥΠΕΠΘ να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα.

To Γραφείο Τύπου