Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/05/2008

Υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο η έκθεση Φλόρεντζ για τις κλιματικές αλλαγές

Δημ. Παπαδημούλης: "Να περάσουμε από τις διαπιστώσεις στην πράξη "

Υπερψηφίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με ευρύτατη πλειοψηφία (566 ψήφοι υπέρ, 61 κατά και 24 αποχές), η έκθεση του Γερμανού ευρωβουλευτή κ. X. Φλόρεντζ σχετικά με τα επιστημονικά δεδομένα για την αλλαγή του κλίματος.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, παρουσία του αρμόδιου για θέματα περιβάλλοντος Επιτρόπου κ. Δήμα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥN Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε:

"Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι η έκθεση Φλόρεντζ βασίζεται στα συμπεράσματα της επιστημονικής επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών και επισημαίνει την ανάγκη για περισσότερη και καλύτερη πληροφόρηση των πολιτών.

Είναι όμως ακόμη σημαντικότερο να περάσουμε από τις διαπιστώσεις στην πράξη. Χρειάζεται να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας στα μέτρα που εισηγείται η επιστήμη. Χρειαζόμαστε καθαρότερα καύσιμα, καθαρότερα αυτοκίνητα. Γνωρίζουμε τη μάχη που διεξάγεται, ακόμη και μέσα στην Κομισιόν, εναντίον συμφερόντων και λόμπυ, που υπονομεύουν την προσπάθεια της Ευρωπαϊκή Ένωσης να είναι στην παγκόσμια πρωτοπορία στα θέματα κλιματικών αλλαγών.

Κύριε Επίτροπε ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη μεγάλη του πλειοψηφία είναι σύμμαχος μιας πιο φιλόδοξης προσπάθειας, και από την Κομισιόν και από τις κυβερνήσεις. Διότι, η ανθρώπινη ζωή και η προστασία του περιβάλλοντος ζυγίζουν πολύ περισσότερο από τα ορισμένα επιχειρηματικά συμφέροντα".

To Γραφείο Τύπου