Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/02/2006

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος στην κινητοποίηση των εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Δεν μπορεί η Βιομηχανία Λιπασμάτων να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα για την ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας»

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ.Αλαβάνος και η βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ασ.Ξηροτύρη, παρευρέθησαν σήμερα στην Τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, μεταξύ εργαζομένων, φορέων, εκπροσώπων τραπεζών και Υπουργείου, σχετικά με το μέλλον της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Μιλώντας στους εργαζομένους που διαμαρτύρονταν έξω από το Υπουργείο ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος είπε :

«Η Ελληνική Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη είναι, πρώτον, κερδοφόρα επιχείρηση. Δεύτερον βρίσκεται υπό τον έλεγχο τραπεζών όπου το δημόσιο έχει τον βασικό λόγο. Τρίτον, οι τράπεζες έχουν μια τεράστια κερδοφορία, δεν είναι επιχειρήσεις υπό κατάρρευση. Τέταρτον, πλήττεται από άλλες ενέργειες, όπως η στήριξη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των εισαγόμενων λιπασμάτων, που ορισμένες φορές δεν τηρούν τις προδιαγραφές.

Το πρόβλημα επομένως είναι πολιτικό. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ριχθούν στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες.

Και είναι απαράδεκτο η πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Λιπασμάτων να χρησιμοποιείται ως λίπασμα για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας στους Γάλλους.»

To Γραφείο Τύπου